Site icon Cityportal.gr

Το πρώτο ελεύθερο Σαββατοκύριακο με κοντινές αλλά και μακρινές αποδράσεις

Κίνηση

ΕΟ Θεσσαλονίκης-Μουδανιών

Το πρώτο ελεύθερο Σαββατοκύριακο μετά από μήνες lockdown, με άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις και στο άνοιγμα του τουρισμού, σπεύδουν να εκμεταλλευτούν οι πολίτες με κοντινές ή και πιο μακρινές αποδράσεις σε εξοχικά, ξενοδοχεία και νησιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lockdown τέλος: Τι πρέπει να γνωρίζουμε, τι ισχύει

Η χώρα άνοιξε και επισήμως πανιά για τον τουρισμό από το πρωί της Παρασκευής 14 Μαΐου και ήδη στα νησιά άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι επισκέπτες.

Χιλιάδες ήταν εκείνοι που αναχώρησαν από τα λιμάνια με το αρνητικό self test ανά χείρας για την πρώτη «απόδραση» μετά την καραντίνα.

Και όπως φαίνεται, ούτε οι προβλέψεις της ΕΜΥ και του meteo για την επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο, με βροχές, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας, ήταν ικανές να κρατήσουν τους ταξιδιώτες στις πόλεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνολικά πραγματοποιήθηκαν 29 δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο. Η πληρότητα στα πλοία με καμπίνες αυξήθηκε στο 85% και στο 80% χωρίς καμπίνες. Μποτιλιάρισμα σημειώθηκε τόσο στα λιμάνια όσο και στις εθνικές οδούς.

Πώς ταξιδεύουμε στα νησιά

Άφιξη επιβατών στο λιμάνι της Σαντορίνης. (EUROKINISSI/ΘΑΝΟΣ ΡΙΒΙΟΣ)

Υπενθυμίζεται ότι για τα ταξίδια στα νησιά χρειαζόμαστε Green Pass (με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα). Ειδικότερα για τα νησιά, όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών θα πρέπει να φέρουν κάποιο από τα εξής:

Ξεχύθηκαν για Χαλκιδική οι Θεσσαλονικείς – Μποτιλιαρίσματα χιλιομέτρων

Οι Θεσσαλονικείς και οι κάτοικοι γειτονικών νομών επέλεξαν, παραδοσιακά, τη Χαλκιδική.

Ως εκ τούτου, από το απόγευμα της Παρασκευής (14/5) σημειώθηκε μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών στο ρεύμα με κατεύθυνση τη Χαλκιδική. Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και σήμερα Σάββατο 15/5.

Υπενθυμίζεται ότι για τις χερσαίες μετακινήσεις από νομό σε νομό υπάρχει σύσταση για τη διενέργεια self test.

Exit mobile version