Αθήνα: Η παράσταση «Του έρωτα και της στάχτης» του Γιώργου Λιβανού ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Studio Κυψέλης, κάθε Τετάρτη από τις 4 Νοεμβρίου έως τις 16 Δεκεμβρίου 2026, για έξι παραστάσεις. Οι Θεατρίνων Θεατές, που κλείνουν 20 χρόνια ζωής, παρουσιάζουν μια σκηνική σύνθεση για τον έρωτα στο πνεύμα του vaudeville theater.
CityPortal | Highlights
- Τι: Του έρωτα και της στάχτης
- Πού: Studio Κυψέλης, Σπετσοπούλας 9
- Πότε: Από 4 Νοεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2026
- Είσοδος: 14€
👉 Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Info
Του έρωτα και της στάχτης | Studio Κυψέλης
Ένα ζευγάρι, μια ηθοποιός κι ένας δικηγόρος, τσακώνεται για τα μικρά της καθημερινότητας. Από εκεί ξεκινά ένα παιχνίδι με εικόνες και μια κουβέντα για τον έρωτα και το πόσο κρατά, για την πίστη και για το πού καταλήγουν οι σχέσεις σήμερα. Η απάντηση δεν δίνεται έτοιμη. Ο κάθε θεατής φτάνει στο δικό του συμπέρασμα, για τη δική του αναζήτηση και την ανάγκη να πορευτεί με κάποιον άλλον.
Η παράσταση δανείζεται μεγάλες ερωτικές σκηνές του παγκόσμιου θεάτρου, από τους Wilde, Anouilh, Giraudoux, Shakespeare, Molière, Elice, Σολδάτο και Μαρή, μαζί με ποίηση της Κατερίνας Γώγου και της Μυρτιώτισσας. Περνούν από τη σκηνή η «Ευρυδίκη», ο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», το «Leonardo’s ring», «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι», «Η αρκούδα», η «Σαλώμη», ο «Δον Ζουάν», η «Νεράιδα», ο «Ματωμένος γάμος», το «Όταν ο Παζολίνι συνάντησε το αγόρι που του πρόσφερε τον θάνατο», ο «Ταρτούφος» και άλλα. Ο έρωτας εμφανίζεται γυμνός, προκλητικός και απαιτητικός, σε μια σύγχρονη αλληγορία με χιούμορ και τρυφερότητα.
Οι Θεατρίνων Θεατές κλείνουν 20 χρόνια πορείας, τα 16 από αυτά στο Studio Κυψέλης. Το βιβλίο πρόγραμμα της παράστασης κυκλοφορεί από την ομάδα. Το trailer: youtu.be/VMioJewz7cg
Παραστάσεις
Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2026
Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2026
Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2026
Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2026
Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2026
Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2026
Συντελεστές
Έρευνα, συντονισμός: Γιώργος Λιβανός
Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιώργος Λιβανός, Σίμωνας Πάτροκλος, Στέλλα Μαρή
Θεατρολογική ανάλυση: Άρια Λαδά
Χορογραφία: Σίμωνας Πάτροκλος
Σκηνικό, φωτισμοί: Γιώργος Λιβανός, Γιώργος Πολυχρονίδης
Κοστούμια: Vania Alexadrova
Μουσικές επιλογές: Γιώργος Λιβανός
Video art και teaser: Αντώνης Μανδρανής
Φωτογραφίες: Θάνος Γεωργίου, Κώστας Βολιώτης
Παίζουν: Γιώργος Λιβανός, Μαρία Δρακοπούλου, Σοφία Μπεράτη, Νίκος Χαλατζίδης, Σωτήρης Αντωνίου, Γιώργος Καρατζάς, Έλλη Λορέντη, Φοίβος Καραμπέτσος
Στο video wall: Στέλλα Μαρή
Guest star στο video: Κωσταντίνος Κωσταντόπουλος
👇👇👇
► Info
Του έρωτα και της στάχτης
Θεατρική παράσταση
Παραγωγή: Θεατρίνων Θεατές
Χώρος: Studio Κυψέλης, Σπετσοπούλας 9
Ώρα: 21:00
Διάρκεια: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Εισιτήριο: 14€
Ατέλειες ΣΕΗ, ΕΕΣ: 10€
Προπώληση: ticketservices.gr και στο ταμείο του θεάτρου
Ταμείο: 210 8819571
Site: studiokypselis.gr
Ακατάλληλη για ανηλίκους
Το cityportal σας συνιστά πριν επισκεφθείτε έναν χώρο, να επικοινωνείτε πρώτα μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρες και ώρες λειτουργίας, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει κάποια αλλαγή, ακύρωση ή αναβολή της τελευταίας στιγμής.
CityPortal | Θέατρο Αθήνα
Όλο το θέατρο στην Αθήνα. Ημερολόγιο Εκδηλώσεων | Ατζέντα του CityPortal. Ένα site. Όλες οι απαντήσεις.
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

