Υπατία Βρεττού ψυχολόγος παιδοψυχολόγος

Υπατία Βρεττού | Ψυχολόγος , Παιδοψυχολόγος

Η Υπατία Βρεττού είναι ψυχολόγος, με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στην παιδοψυχολογία. Το γραφείο της στην οδό Ερμού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος που μπορεί να διευκολύνει την αίσθηση της ηρεμίας και τη διάθεση οι σκέψεις και τα συναισθήματα του/ης θεραπευόμενου/ης να ξεδιπλωθούν.

Σχετικά με τις ψυχοθεραπείες παιδιών, ο χώρος διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να πραγματοποιούνται οι συνεδρίες με τα παιδιά. Όμορφα χρώματα και παιχνίδια που αντιστοιχούν σε όλες τις αναπτυξιακές φάσεις της παιδικής ηλικίας, οριοθετούν την παιδική γωνιά. Διαθέτει επίσης χώρο αναμονής για τους συνοδούς τους.

Γνώση, εμπειρία, εξειδίκευση

Η Υπατία Βρεττού είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ασχολήθηκε ενεργά με τον εθελοντισμό στο κομμάτι της ψυχιατρικής αποασυλοποίησης και της αυτοβοήθειας των χρηστών υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Ο εθελοντισμός συνεχίστηκε για εκείνη σε διάφορα άλλα πλαίσια, όπως με τους Γιατρούς του Κόσμου, σε δράσεις για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και όχι μόνο.

Υπατία Βρεττού ψυχολόγος παιδοψυχολόγος

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, αρχικά εργάστηκε ως ψυχολόγος στην Κρήτη, κατόπιν στην Αίγινα και έπειτα στο Γραφείο Στήριξης Ευπαθών Ομάδων στον Νομό Τρικάλων.

Στη συνέχεια, μετακόμισε στη Γαλλία, όπου έζησε για 2 έτη. Μέσα σε αυτό το διάστημα ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην «Ψυχολογία του Κοινωνικού Δεσμού και της Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης» στο Πανεπιστήμιο Lumière, Lyon II και απέκτησε τον τίτλο της Ψυχολόγου και στη Γαλλία.

Υπατία Βρεττού ψυχολόγος παιδοψυχολόγος

Έχοντας επιστρέψει στην Ελλάδα κι έχοντας εργαστεί ως ψυχολόγος σε διάφορα πλαίσια, ολοκλήρωσε και δεύτερη μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ και συγκεκριμένα στην «Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία της βρεφικής και νηπιακής ηλικίας».

Μέσα από την εμπειρία της τόσο στη Γαλλία, όσο και στην Ελλάδα, έχει αποκτήσει μεγάλη εξειδίκευση σε  θέματα που αφορούν στις σχέσεις γονέων-παιδιών, στην ίδια τη γονεϊκότητα στις διάφορες μορφές της και στις ακραίες συνθήκες αποχωρισμού γονέων – παιδιών.

Από τα τέλη του 2013 έως σήμερα, διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ψυχολόγου στο κέντρο της πόλης, πραγματοποιώντας συνεδρίες με ενήλικες, παιδιά, εφήβους και γονείς. Χρησιμοποιώντας πάντα την ψυχοδυναμική προσέγγιση στην κλινική της πράξη.

Υπατία Βρεττού ψυχολόγος παιδοψυχολόγος

Ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων

Η ιδιαίτερη συνθήκη που αφορά στις ψυχοθεραπείες των παιδιών είναι ότι το αίτημα για ψυχοθεραπεία διαμορφώνεται συνήθως από τους γονείς του παιδιού ή από ανθρώπους του ευρύτερου περιβάλλοντός του, που έχουν αναλάβει τη φροντίδα του.

Σπανίως κάτι τέτοιο συμβαίνει άμεσα από το ίδιο το παιδί. Ενδεικτικά θέματα, που μπορεί αν απασχολούν γονείς και κηδεμόνες, είναι ζητήματα ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης, συναισθηματικές δυσκολίες, άγχος, προβλήματα ύπνου, προβλήματα συμπεριφοράς, δυσκολίες προσαρμογής, διαταραχές διατροφής, απώλεια, πένθος, τραύμα.

Η Υπατία Βρεττού, αφού κατανοήσει ουσιαστικά και σε βάθος την κατάσταση που βιώνει το παιδί, θα μεριμνήσει για τις κατάλληλες μεθόδους που θα είναι συμβατές με την ηλικία του παιδιού, όπως για παράδειγμα το παιχνίδι.

διακοσμητικός τοίχος με παιδικά παιχνίδιαδιακοσμητικός τοίχος με παιδικά παιχνίδιαπαιδικά παιχνίδιαχώρος με παιδικά παιχνίδια

Σε ότι αφορά στις ψυχοθεραπείες των εφήβων, διαμορφώνουν πολύ ευκολότερα οι ίδιοι άμεσα το δικό τους αίτημα. Οι συναντήσεις με τους γονείς του εφήβου έχουν περισσότερο ένα συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Ατομική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων & Συμβουλευτική

Η ατομική ψυχοθεραπεία ενηλίκων αποτελεί μια προσωπική πορεία, με διάφορους σταθμούς και φάσεις, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου καιρού της εξοικείωσης, της περιόδου που εκτυλίσσεται η ψυχοθεραπεία αλλά και αυτής του κλεισίματος. Έχει ένα περισσότερο μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, ιδιαίτερα όταν διαπνέεται από μία ψυχοδυναμική προσέγγιση. Η ολοκλήρωσή της οδηγεί όχι μόνο στη διαχείριση των προβλημάτων που μας απασχολούν, αλλά και στην αυτογνωσία, την προσωπική εξέλιξη και την καλύτερη επαφή με τον εαυτό μας.

χώρος αναμονήςχώρος αναμονής

Η συμβουλευτική είναι μια πιο βραχυπρόθεσμη και εστιασμένη διαδικασία, που στοχεύει στο να βοηθήσει το άτομο να διερευνήσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του σε σχέση με τα ζητήματα που το απασχολούν και να οδηγηθεί στην καλύτερη κατανόησή τους, καθώς και των διαθέσιμων του επιλογών του.

Ένα ιδιαίτερο κομμάτι της συμβουλευτικής αποτελούν οι συναντήσεις με τους γονείς. Συγκεκριμένα, για ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις με τα παιδιά τους. Η συμβουλευτική γονέων μπορεί να αποτελεί μέρος της διαδικασίας της ατομικής ψυχοθεραπείας του παιδιού ή του εφήβου ή μπορεί να αφορά σε μεμονωμένες επισκέψεις των γονέων, ώστε να μπορέσουν να επεξεργαστούν και να διαχειριστούν τα ζητήματα που τους απασχολούν στις σχέσεις με τα παιδιά τους.

Η επίδραση της πανδημίας στην ψυχολογία μας

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το ενδιαφέρον της ψυχολόγου κινητοποίησε η επαφή της με τις δυσκολίες των ανθρώπων που συνάντησε στα επαγγελματικά πλαίσια στα οποία συμμετείχε. Αυτή η ιδιαίτερη συνθήκη υπήρξε το έναυσμα για μια σειρά ομιλιών και συμμετοχή σε ομαδικές δράσεις με θέματα όπως την ψυχική ανθεκτικότητα, την έννοια της οικίας, των οικογενειακών σχέσεων και των ψυχικών επιπτώσεων της πανδημίας. Αυτή την οπτική ενέταξε και στις συνεδρίες με τους συμβουλευόμενούς της με στόχο την ενδυνάμωσή τους κατά την περίοδο της πανδημίας.

χώρος αναμονής

Η ψυχολόγος Υπατία Βρεττού είναι, λοιπόν, εκεί για να σας υποστηρίξει στη διαδικασία της αυτογνωσίας, αλλά και σε ό,τι χρειαστεί σε επίπεδο ψυχολογικής υποστήριξης ή συμβουλευτικής.

 

Διεύθυνση: Ερμού 36, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6984157401
Website
Facebook
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 17:00-21:00 (μόνο κατόπιν ραντεβού)

 

 

Διαβάστε επίσης: Diet4Nutrition Σταυρινή Σταύρου | Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως