Γιατί η καλή πορεία του τουρισμού μας αφορά όλους

Στα ελληνικά επιδημιολογικά δεδομένα στρέφουν τώρα την προσοχή τους όλοι οι παράγοντες του ελληνικού τουρισμού, καθώς το έντονο ενδιαφέρον που καταγράφεται για τον προορισμό Ελλάδα θα μεταφραστεί σε έκρηξη κρατήσεων και αφίξεων -τηρουμένων πάντα των αναλογιών- από τη στιγμή που θα πρασινίσει η χώρα. Και για να πρασινίσει η χώρα χρειάζονται δύο πράγματα: να τρέξει το πρόγραμμα των εμβολιασμών και να παραμείνουν οι πολίτες σε εγρήγορση, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η καλή πορεία του τουρισμού αφορά όλη τη χώρα και όχι μόνο τους ξενοδόχους ή τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών, τονίζουν τουριστικοί παράγοντες, ζητώντας από όλους μας να είμαστε προσεκτικοί και να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, προκειμένου να «πρασινίσει» η χώρα και να αναδειχθεί πρωταγωνίστρια στη φετινή τουριστική σεζόν.

Η αγωνία για την πορεία της τουριστικής σεζόν είναι έκδηλη και στο κυβερνητικό επιτελείο, καθώς τα έσοδα του τουρισμού συμβάλλουν αποφασιστικά στο ΑΕΠ. Η κυβέρνηση εκτιμά, όπως δήλωσε πρόσφατα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι η χώρα μας μπορεί να φτάσει στο 50% των εσόδων του 2019.

«Όλοι πλέον γνωρίζουμε καλά τη συμβολή του τουρισμού στην εθνική οικονομία, στην απασχόληση, στην κοινωνική συνοχή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσα προσέφερε στα χρόνια της κρίσης, αλλά και πόσα θα προσφέρει από εδώ και στο εξής για την ανάκαμψη της χώρας. Θα είμαστε και πάλι οι πρωταγωνιστές της ανάκαμψης» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος πρόσφατα. «Το υγειονομικό σκέλος θα καθορίσει και την πορεία της τουριστικής σεζόν. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών αλλά και τη δική μας στάση. Χρειάζεται από όλους σύνεση, επαγγελματισμός και ωριμότητα», συμπλήρωσε ο κ. Ρέτσος.

Δεν έχει άδικο ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, καθώς φέτος ο στόχος για μια ομαλή τουριστική σεζόν χωρίς lockdown είναι πιο δύσκολος από πέρυσι, γιατί δυστυχώς η χώρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί φέτος τουρίστες, με πολύ περισσότερα κρούσματα απ’ ό,τι το 2020. Βέβαια έχουμε ως όπλο τα εμβόλια, όμως σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση. Τη διαχείριση του ανοίγματος ώστε να μη βρεθούμε μπροστά σε κάποια δυσάρεστη έκπληξη-έξαρση κρουσμάτων. Η πρόκληση είναι μεγάλη για την κυβέρνηση που έχει την πρώτη ευθύνη, αλλά και για όλους μας…

Του Λάμπρου Καραγεώργου – naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε