ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ

«Άγρια κόντρα» στο ΑΧΕΠΑ με τις κατηγορίες για κορωνοπάρτι

Βαρύ είναι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στο Σωματείο των Εργαζομένων και τον Διοικητή του νοσοκομείου κ. Παναγιώτη Παντελιάδη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Χαράλαμπος Κοροξενός κατήγγειλε την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος για «κορωνοπάρτι» με αφορμή εκδήλωση κοπής πίτας.

Δίνοντας συνέχεια στις εν λόγω κατηγορίες, το Σωματείο Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, με έγγραφο – καταγγελία προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κατηγορεί τον Διοικητή πως «απαξιώνει» τους πρωταγωνιστές που έβαλαν και βάζουν πλάτη για να αντιμετωπιστεί η κρίση, κάτω από δύσκολες συνθήκες και ελλείψεις.

«Στη χθεσινή κοπή της πίτας από τον Διοικητή του ΑΧΕΠΑ που ακολούθησε τον απολογισμό εξαιρέθηκαν οι πρωταγωνιστές καθώς δεν υπήρχαν νοσηλευτές και παραϊατρικοί. Αντίθετα, παραβρέθηκαν οι άλλες υπηρεσίες.

Η απαξίωση αυτή δεν είναι η μοναδική αλλά διαρκείας καθώς ο διοικητής του νοσοκομείου ποτέ δεν έκανε μια κίνηση αναγνώρισης του αγώνα και των συνθηκών με τον οποίο δίνεται από τους πρωταγωνιστές. Το μόνο που κάνει ο διοικητής είναι να αυτοπροβάλλεται μέσω του αγώνα του και των θυσιών τους, να διοργανώνει φιέστες με catering σε κεντρικό διάδρομο του νοσοκομείου έξω από κλινική covid και καταστρατηγώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ περί διασποράς της νόσου και μάλιστα μέσα στο νοσοκομείο», τονίζεται στην καταγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι για τις καταγγελίες περί κορωνοπάρτι κατά την διάρκεια κοπής της πίτας, παραγγέλθηκε προκαταρκτική έρευνα από την αστυνομία με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, διέψευσε την καταγγελία υποστηρίζοντας πως δεν έγινε κανένα τέτοιο πάρτι και ότι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τηρήθηκαν ευλαβικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

«Πρώτο σε θανάτους από κορωνοϊό από την αρχή της πανδημίας»

Παράλληλα, το Σωματείο αποκαλύπτει πως σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η διοίκηση, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο «εξυπηρετήθηκαν 77.000 λιγότεροι ασθενείς στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, έγιναν 2.200 λιγότερα χειρουργεία και πραγματοποιήθηκαν 600 αναθέσεις με έρευνες αγοράς και όχι διαγωνισμούς».

Επιπλέον, αναφέρεται πως το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι το πρώτο νοσοκομείο σε θανάτους από κορωνοϊό από την αρχή της πανδημίας.

Έγγραφο - Καταγγελία

Έγγραφο - Καταγγελία

Διαβάστε σχετικά:

Παρέμβαση εισαγγελέα ύστερα από καταγγελία για «κορωνοπάρτι» στο ΑΧΕΠΑ

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως