Δροσερή κρέμα με γιαούρτι και φράουλες

Δροσερή κρέμα με γιαούρτι και φράουλες

”Μπολάτο”, φραουλένιο και δροσερό γλυκό.
 
Υλικά
 
    200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και πλυμένες
    1 κούπα ζάχαρη άχνη
    3 φύλλα ζελατίνης (συνολικό βάρος 5 γρ.)
    800 γρ. γιαούρτι αγελάδος, πλήρες
 
Για το σερβίρισμα
 
    300 γρ. φράουλες, καθαρισμένες, πλυμένες και ψιλοκομμένες
 
Διαδικασία
 
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε για 5-6 λεπτά, να μαλακώσουν. Παράλληλα, πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα 200 γρ. φράουλες με την άχνη. Αδειάζουμε το 1/3 από τον πολτό σε ένα κατσαρολάκι και τον ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τον υπόλοιπο πολτό τον διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τον χρειαστούμε. Στύβουμε τις ζελατίνες, που θα έχουν πλέον μαλακώσει, και τις ρίχνουμε στον ζεστό πολτό φράουλας, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
 
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά μπολ ή ποτήρια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, μέχρι να κρυώσουν οι κρέμες, και όταν πρόκειται να σερβίρουμε, περιχύνουμε με τον υπόλοιπο πολτό φράουλας και γαρνίρουμε με τις ψιλοκομμένες φράουλες.
 
Συνταγή: Φώτης Χρυσανθίδης
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

 

Πηγή gastronomos.gr

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε