Δροσιστικό Ζελέ φράουλα από την Αργυρώ

Δροσιστικό Ζελέ φράουλα από την Αργυρώ

Δροσιστικό και ελαφρύ ζελέ φράουλα, ένα επιδόρπιο όλο γλύκα με το άρωμα και τη γεύση της φράουλας
 
Υλικά Συνταγής
 
    500 γραμ. ώριμες κατακόκκινες φράουλες
    4 κ.σ. γεμάτες άχνη ζάχαρη
    4 φύλλα ζελατίνη (μεγάλα ή 6 μικρά)
    3-4 σταγόνες χυμό λεμόνι
 
Εκτέλεση
 
Για το ζελέ φράουλα, κρατάμε μικρές ώριμες και γερές φράουλες με το κοτσάνι τους στην άκρη για να καλύψουμε την επιφάνεια του ζελέ στο τέλος.
 
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5-7′ να φουσκώσουν.
 
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Μάθετε περισσότερα για το σωστό πλύσιμο και καθάρισμα της φράουλας.
 
Τις κόβουμε στα 4 και τις βάζουμε σε μπολ με 1/2 φλ. ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. Τις αφήνουμε για 30′ στο ψυγείο να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τους χυμούς τους, να μαραθούν δηλαδή ελαφρά.
 
Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές νερό. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις φράουλες.
 
Στύβουμε τη ζελατίνη και την διαλύουμε καλά στο ζεστό νερό. Το προσθέτουμε στον πούρε φράουλας και ανακατεύουμε καλά.
 
Βάζουμε σε φόρμα, ή σε μπολ και παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά το ζελέ. Για μια νύχτα σίγουρα.
 
Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τις φράουλες που κρατήσαμε.
 
Αν θέλετε το ζελέ φράουλας να βγει πολύ σφιχτό προσθέστε 3 φύλλα ζελατίνη επιπλέον.
 
Πηγή argiro.gr
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε