βαριατρική χειρουργική

Euromedica Κυανούς Σταυρός: Εξειδίκευση στη βαριατρική χειρουργική

Υψηλή επιστημονική εξειδίκευση και μεγάλη εμπειρία στη βαριατρική χειρουργική διαθέτει η Κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός, όπου έχει οργανωθεί και λειτουργεί ένα σύγχρονο Τμήμα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας & Μεταβολικών Διαταραχών.

Το Τμήμα διαθέτει μια έμπειρη ομάδα παχυσαρκίας, που αποτελείται από διαιτολόγο, ενδοκρινολόγο, ψυχίατρο, δύο γαστρεντερολόγους (gastricbotox), εξειδικευμένη νοσηλεύτρια χειρουργείου για νοσογόνο παχυσαρκία, εξειδικευμένο έμπειρο αναισθησιολόγο και γραμματεία, ενώ ο επικεφαλής της, Δρ Παναγιώτης Δεληβοριάς, είναι ένας από τους πλέον εξειδικευμένους και έμπειρους χειρουργούς βαριατρικής χειρουργικής.

Όλες οι σύγχρονες επεμβάσεις αντιμετώπισης της παχυσαρκίας διενεργούνται στο Τμήμα, που με την πολύχρονη εμπειρία του Δρα Παναγιώτη Δεληβοριά, έχει να επιδείξει υψηλά ποσοστά επιτυχίας τόσο σε αποτελεσματικότητα όσο και σε ταχεία ανάρρωση των ασθενών.

Όπως αναφέρει ο κ. Δεληβοριάς, ο σύγχρονος υλικοτεχνικός εξοπλισμός του Τμήματος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ειδικά κρεβάτια στους θαλάμους, ειδική αίθουσα χειρουργείου τελευταίας γενιάς, χειρουργικά αναλώσιμα ειδικά για παχύσαρκους ασθενείς και αξονικό τομογράφο.

«Στόχος της Κλινικής Euromedica Κυανούς Σταυρός είναι να προσφέρει στους παχύσαρκους ασθενείς μια ευκαιρία σε μια καινούρια ζωή με ασφάλεια και αξιοπιστία», υπογραμμίζει ο ιατρός.

 

Οι βαριατρικές επεμβάσεις

«Η επιμήκης γαστρεκτομή, η γαστρική πτύχωση, η γαστρική παράκαμψη, η μίνι γαστρική παράκαμψη και η τοποθέτηση γαστρικού ασκού είναι οι βαριατρικές επεμβάσεις που διενεργούνται στο Τμήμα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας & Μεταβολικών Διαταραχών της Κλινικής Euromedica Κυανούς Σταυρός», εξηγεί ο κ. Δεληβοριάς.

Επιμήκης γαστρεκτομή: Η επιμήκης γαστρεκτομή είναι ηπιο συχνή βαριατρική επέμβαση σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Γνωστή και ως «γαστρικό μανίκι» συνίσταται στην επιμήκη εκτομή του 85% περίπου του στομάχου με σωληνοποίηση του εναπομείναντος τμήματος. Η εν λόγω επέμβαση οδηγεί σε απώλεια του 60-70% του πλεονάζοντος σωματικού βάρους.

Γαστρική Πτύχωση: Μια σχετικά νέα μέθοδος μείωσης της γαστρικής χωρητικότητας χωρίς όμως γαστρεκτομή είναι η γαστρική πτύχωση, που προβλέπει την πτύχωση του στομάχου.

Γαστρική Παράκαμψη: Πριν την επικράτηση της επιμήκους γαστρεκτομής η πιο δημοφιλής βαριατρική επέμβαση διεθνώς ήταν η γαστρική παράκαμψη. Η επέμβαση αυτή έχει δύο σκέλη: το μεν πρώτο είναι ο περιορισμός της γαστρικής χωρητικότητας, το δε δεύτερο η δυσαπορρόφηση λόγω της παράκαμψης του μεγαλύτερου μέρους του στομάχου, του 12δακτύλου και ενίοτε άλλου τμήματος του λεπτού εντέρου. Η γαστρική παράκαμψη μεταφράζεται σε απώλεια του 70% του πλεονάζοντος σωματικού βάρους, ενώ έχει καλά μακροχρόνια αποτελέσματα.

κύβοι με γράμματα xl & xxl

Μίνι Γαστρική Παράκαμψη: Μια απλούστερη παραλλαγή της γαστρικής παράκαμψης είναι η μίνι γαστρική παράκαμψη.

Γαστρικός Ασκός: Η τοποθέτηση γαστρικού ασκού είναι μια μέθοδος που επιλέγεται για να χάσει το παχύσαρκο άτομο προεγχειρητικά βάρος, ώστε να εγχειριστεί με ασφάλεια. Πρόκειται για μια επέμβαση που προσφέρει μικρή απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με τον ιατρό, ο τύπος της βαριατρικής επέμβασης που θα επιλεγεί για το παχύσαρκο άτομο καθορίζεται από την ηλικία, το φύλο, τη σοβαρότητα των συνοδών νοσημάτων, τη βαρύτητα της παχυσαρκίας και το είδος της, αλλά και μια σειρά άλλων παραγόντων, σε συνδυασμό με τις ανάγκες, αλλά και τις προσδοκίες του ασθενούς.

«Στο πλαίσιο αυτό στο Τμήμα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας & Μεταβολικών Διαταραχών της Κλινικής Euromedica Κυανούς Σταυρός προηγείται πάντα μια ειλικρινής και αναλυτική συζήτηση γιατρού και πάσχοντα, ώστε να υπάρχει μια σαφής εικόνα για το πώς το χειρουργείο θα αλλάξει τα δεδομένα και ποιος θα είναι ο αντίκτυπος του στη ζωή του παχύσαρκου ατόμου», αναφέρει ο κ. Δεληβοριάς.

 

Εξειδίκευση και εμπειρία

Ο συνδυασμός της εμπειρίας και της εξειδίκευσης της ομάδας παχυσαρκίας, αλλά και του σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Τμήματος οδηγεί σε εξαιρετικά αποτελέσματα, ίδια ή ακόμα και καλύτερα της διεθνούς βιβλιογραφίας.

Άλλωστε, ο Δρ Παναγιώτης Δεληβοριάς, μετά από εξειδικευμένη εκπαίδευση στο αντικείμενο της παχυσαρκίας και της προχωρημένης λαπαροσκοπικής χειρουργικής και αφού οργάνωσε προ αρκετών ετών την πρώτη πλήρη ομάδα παχυσαρκίας στη Βόρειο Ελλάδα, έχει χειρουργήσει εκατοντάδες παχύσαρκους ασθενείς, με όλη τη γκάμα των βαριατρικών επεμβάσεων και με επιτυχημένα αποτελέσματα.

«Η παχυσαρκία μπορεί να αντιμετωπιστεί με ασφάλεια, μια συνθήκη που η Κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα», καταλήγει ο ιατρός.

 

Logo Euromedica

INFO!

Εuromedica Kυανούς Σταυρός
Βιζύης – Βύζαντος 1, Θεσσαλονίκη 54636
Τ: 2310 966 100, 2310 966 000
Ε: info.kyanous@euromedica.gr
www.kianous-stavros.gr

Διαβάστε επίσης: Νοσογόνος Παχυσαρκία: Υπάρχει λύση;

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως