Φαλάφελ. Συνταγή για έθνικ ρεβυθοκεφτέδες από  την Αργυρώ

Φαλάφελ. Συνταγή για έθνικ ρεβυθοκεφτέδες από την Αργυρώ

Αυθεντική συνταγή για έθνικ ρεβυθοκεφτέδες που σερβίρονται με φρέσκα σαλατικά και αραβική πίτα.
 
Υλικά Συνταγής
 
    250 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα
    1 κρεμμύδι
    1 σκ. σκόρδο
    1/2 ματσάκι μαϊντανό
    1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
    1/2 κ.γ. σόδα
    1/2 κ.γ. κύμινο
    1/2 κ.γ. πάπρικα καυτερή
    2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι
    αλάτι
    πιπέρι
    λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
    3-4 κ.σ. αλεύρι
    Για το σερβίρισμα
    αραβικές πίτες μικρές
    καρδιές μαρουλιού
    ντομάτα
    γιαούρτι
 
Εκτέλεση
 
Για να φτιάξουμε την αυθεντική συνταγή φαλάφελ στο φούρνο, μουλιάζουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη ήμερα σε μπόλικο νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Τα βάζουμε σε μπολ.
 
Πολτοποιούμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, τη σόδα, το αλεύρι και τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Τα προσθέτουμε στα πολτοποιημένο ρεβύθια, προσθέτουμε και το βαλσαμικό ξίδι με μέλι και ανακατεύουμε με κουτάλι το μίγμα.
 
Με το κουτάλι παίρνουμε κουταλιές μίγμα. Τους δίνουμε σχήμα μεγάλου πλακέ κεφτέ. Τα βάζουμε σε λαδωμένο αντικολητικό ταψί και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
 
Ψήνουμε τους ρεβυθοκεφτέδες σε καλά προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς C για 15 λεπτά, τους αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά περίπου επιπλέον μέχρι να ροδίσουν.
 
Σερβίρουμε με αραβικές πίτες, λαχανικά, γιαούρτι, ή σάλτσα ντομάτας.
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε