Grada Nuevo: Ο πολυβραβευμένος γαστρονομικός παράδεισος των θαλασσινών στη Θεσσαλονίκη

Grada Nuevo Premium Oyster Bar

Grada Nuevo Premium Oyster Bar Restaurant: Ο πολυβραβευμένος γαστρονομικός παράδεισος των θαλασσινών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Αν είσαι από εκείνους, που τους αρέσει η ανακάλυψη νέων γεύσεων, που έχεις υποδεχθεί την εξέλιξη της γαστρονομίας με θαυμασμό, που αφιερώνεις χρόνο για να γνωρίσεις τη φιλοσοφία της μαγειρικής ανά τον κόσμο, που λατρεύεις τα θαλασσινά κι όχι μόνο, σου προτείνουμε να επισκεφθείς το Grada Nuevo Premium Oyster Bar στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για έναν παράδεισο γεύσεων, που μέσα από την αναδόμηση της ελληνικής κουζίνας, εκφρασμένη δεξιοτεχνικά, σχεδόν ηδονικά, θα σε οδηγήσει, μέσω της έμπνευσης και της απόλαυσης, σε μια αληθινή μύηση των αισθήσεων. Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Καλαποθάκη 14, σε έναν όμορφο και ζεστό χώρο, σύγχρονο, καθαρό και καλαίσθητο, το Grada Nuevo σε περιμένει για να σου προσφέρει ένα όμορφο ταξίδι γεύσης στον κόσμο των θαλασσινών.

Η φιλοσοφία του Grada Nuevo

Η φιλοσοφία του Grada Nuevo ακολουθεί τα λόγια του Jean-Anthelme Brillat-Savarin, Γάλλου δικηγόρου, δικαστικού, πολιτικού και συγγραφέα, ο οποίος έγραψε το περίφημο οκτάτομο βιβλίο περί γαστρονομίας «Η φυσιολογία της γεύσης» στο οποίο τονίζει πως η ανακάλυψη ενός καινούριου πιάτου μπορεί να προσφέρει περισσότερα στην ευτυχία της ανθρώπινης φυλής παρά η ανακάλυψη ενός άστρου! Εκεί ποντάρει και το Grada Nuevo, με ιδιαίτερη επιτυχία θα λέγαμε. Γι’ αυτό, και χρόνια τώρα, έχουν αφιερωθεί συνειδητά στην επιλογή ποιοτικών πρώτων υλών και των καλύτερων παραγωγών της χώρας, συνδυάζοντάς τα με μεράκι και έμπνευση, ώστε να αναδεικνύεται η μοναδικότητα κάθε πιάτου που προσφέρεται ευλαβικά στους απανταχού εραστές της γαστρονομίας. Στο Grada Nuevo, η τέχνη της υψηλής γαστρονομίας συναντά την απόλαυση, σε ένα γευστικό αποτέλεσμα που κακομαθαίνει τις αισθήσεις να επιζητούν την τελειότητα.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στην όμορφη Θεσσαλονίκη, στο κέντρο της, σε έναν από τους πιο συζητημένους και δημοφιλείς δρόμους της, μια ανάσα από την παραλία και την πλατεία Αριστοτέλους, παράλληλα στην Τσιμισκή και στη λεωφόρο Νίκης, θα συναντήσεις την οδό Καλαποθάκη. Τιμώντας τον Δημήτριο Καλαποθάκη, σπουδαίο Έλληνα δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας «Εμπρός», όπως και ιθύνων νου της ίδρυσης του Μακεδονικού Κομιτάτου στην Αθήνα, ο πεζόδρομος της οδού Καλαποθάκη αποτελεί την τέλεια επιλογή για βόλτα και φαγητό. Εκεί θα ανακαλύψεις το απόλυτο εστιατόριο για θαλασσινά στον αριθμό 14.

Η κουζίνα του Grada Nuevo

Το Grada Nuevo Premium Oyster Bar εστιάζει στα θαλασσινά με μια εκλεπτυσμένη, γκουρμέ ματιά, αλλά με σεβασμό στην ελληνική κουζίνα. Στο μενού του θα βρείτε πιάτα υψηλής γαστρονομίας με μεγάλη ποικιλία και άριστη ποιότητα πρώτων υλών. Για να σας ανοίξω λίγο την όρεξη, αλλά και να σας τηλεμεταφέρω στο Grada Nuevo, σκεφτείτε ότι ανοίξαμε το μενού και επιλέγουμε μαζί: στρείδια Gillardeu, για πολλούς το καλύτερο γαλλικό στρείδι που υπάρχει στην αγορά, καθώς η οικογένεια Gillardeu εκτρέφει στρείδια για πάνω από 100 χρόνια. Κρεατώδες, ισορροπημένα αλμυρό με γλυκιά επίγευση. Χαβιάρι, όπως το χαβιάρι από οξύρρυγχο του είδους Oscietra. Το συγκεκριμένο είδος οξύρρυγχου, αναπαράγεται κάθε 7-8 χρόνια, κάνοντας το χαβιάρι του ιδιαίτερα δυσεύρετο.

Κοιτάζοντας τις σαλάτες πέφτει το μάτι μου στην ελληνική σαλάτα Καλύμνου με ντοματίνια, αντζούγια, ψητή μελιτζάνα, γαλομυζήθρα και θρούμπι. Στα κρύα ορεκτικά σεβίτσε γαρίδας με καρέ ντομάτας, πίκλες κόκκινου κρεμμυδιού και λάδι βασιλικού, σεβίτσε ροφού με πουρέ γλυκοπατάτας και ζελέ κρεμμυδιού, αλλά και καρπάτσιο από πελαγίσιο λαυράκι με ξύσμα λάιμ, ελαιόλαδο και τσίλι.

Από τα ζεστά ορεκτικά ξεχώρισα το καλαμάρι ψητό με κρέμα καρότου, τζελ λεμονιού και όξινη καραμέλα πορτοκάλι και τα φιλετάκια μπαρμπουνιού σε κρούστα αρωματικών βοτάνων και ζωμό μπουγιαμπέσας. Τα κυρίως πιάτα με ψάρι συναρπάζουν, ενδεικτικά θα αναφέρω τον μπακαλιάρο με πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ, μανιτάρι shimeji και καβουρδισμένο φουντούκι, αλλά και τον σολομό με πουρέ από κουνουπίδι, τσίπς τοπιναμπούρ και κρεμμυδιού και φλέικς τρούφας.

Για τους λάτρεις του κρέατος υπάρχει Rib-eye με βουτυράτο πουρέ πατάτας. Στο Grada Nuevo Premium Oyster Bar θα βρείτε και μεγάλη ποικιλία pasta με θαλασσινά, όπως λιγκουίνι με καλαμάρι, σουπιά, γαρίδες, μελιτζάνα, σάλτσα ντομάτας και βασιλικό, κριθαρότο μελωμένο με φρέσκες γαρίδες και ελαφριά σάλτσα ντομάτας και πολλές ακόμη εξαιρετικά γευστικές και πρωτότυπες επιλογές. Τι άλλο να κάνουν οι άνθρωποι;

Γλυκά και ποτά

Τα γλυκά τους είναι μια εμπειρία από μόνα τους. Θα σας αναφέρω τα αγαπημένα μου, για τους κλασικούς αρμενοβίλ με καβουρδισμένα αμύγδαλα, περγαμόντο και τραγανές μαρέγκες, για τους εκλεπτυσμένους ελαφριά κρέμα από λάιμ, φινανσιέ πορτοκάλι, κράμπλ εσπεριδοειδών και παγωτό βανίλιας, για τους παραδοσιακούς γαλακτομπούρεκο με κρέμα mascarpone, χουρμάδες, ξηρούς καρπούς με σιρόπι τριαντάφυλλο και παγωτό τριαντάφυλλο και γι’ αυτούς που είστε σε διατροφή σορμπέ λάιμ, δυόσμο! Η λίστα της κάβας είναι πλήρως ενημερωμένη με πολλές ετικέτες κρασιών από ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες και άλλα ποτά, ώστε να συνοδεύσετε ιδανικά το γεύμα σας.

Οι κριτικές του κόσμου

Δείκτης για κάθε μας επίσκεψη σε έναν χώρο εστίασης είναι οι κριτικές του κοινού. Οι επισκέπτες έχουν βαθμολογήσει με «άριστα» το Grada Nuevo Premium Oyster Bar, τονίζοντας τον επαγγελματισμό, τη γεύση και την αρτιότητα των πιάτων, το ευγενικό προσωπικό, την καθαριότητα, το όμορφο περιβάλλον, το value for money μενού, τη ζεστή υποδοχή, την ποικιλία γεύσεων, την «εμπειρία» όπως την ονομάζουν σε αυτό το γευστικό ταξίδι που έζησαν οι περισσότεροι με τη μαγική μύησή τους από τον ιδιοκτήτη, αλλά και τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους κάθε φορά που το επισκέπτονται! Κατάλληλο για ζευγάρια, αλλά και για παρέες, οικογένειες με παιδιά και επαγγελματικά δείπνα, με άψογη εξυπηρέτηση, ευγένεια και ήθος! Διαχρονικά το καλύτερο εστιατόριο στην πόλη για θαλασσινά! Το 2024 το Grada Nuevo Premium Oyster Bar έλαβε για μια ακόμη χρονιά το Βραβείο Σύγχρονης Ελληνικής Κουζίνας. Επίσης, αποτελεί travelers’ choice στο Tripadvisor και έχει λάβει κατά καιρούς κι άλλα βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, Σύγχρονης Ελληνικής Κουζίνας, Βραβείο Χρυσοί Σκούφοι κ.α.

Αν είστε, λοιπόν, λάτρεις των θαλασσινών και θέλετε να ζήσετε μια γευστική εμπειρία στη Θεσσαλονίκη, το Grada Nuevo Premium Oyster Bar αποτελεί μονόδρομο. Με γνώση, τεχνική, εμπειρία, αγάπη και μεράκι για τη γαστρονομία σας περιμένει για το πιο μαγικό ταξίδι στον κόσμο των θαλασσινών. Όπως λέει κι ο κόσμος, αξίζει να πάρεις το αεροπλάνο -και το αυτοκίνητο μάς κάνει αν είσαι πιο κοντά- να έρθεις Θεσσαλονίκη να φας στο Grada Nuevo και να επιστρέψεις… Ακόμη το σκέφτεσαι;

Tips:

  • Καλό θα ήταν να κάνεις κράτηση για να είσαι άνετος και να απολαύσεις το γεύμα σου χωρίς να σκέφτεσαι αν θα γίνεται χαμός…θα γίνεται ακόμη και τις καθημερινές. Μπορείς να κάνεις την κράτησή σου ηλεκτρονικά από τη σελίδα του.
  • Τα αλιεύματά του προέρχονται απευθείας κι αποκλειστικά από τον Τορωναίο Κόλπο της Χαλκιδικής πέρα από τις διεθνείς κατηγορίες.
  • Το μενού ανανεώνεται ανάλογα με την εποχή και δε μένει στάσιμο.
  • Διαθέτει εσωτερικό και εξωτερικό χώρο.
  • Δοκίμασε το λιγκουίνι με τις αχιβάδες…
  • Υπάρχει κόσμος που έρχεται μόνο και μόνο για το γαλακτομπούρεκο, αυτό σου λέω μόνο!

► Info

Grada Nuevo
Premium Oyster Bar Restaurant
Διεύθυνση: Καλαποθάκη 14, Θεσσαλονίκη, ΤΚ 54624
Τηλέφωνο: 2310 271074
Σελίδα: https://gradanuevo.gr/el-GR
E-mail: gradanuevo@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/GradaNuevoThess/
Instagram: https://www.instagram.com/gradanuevo/
Ωράριο: 13:00 μ.μ. – 00:00 π.μ.

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε