Μια 55χρονη νοσηλεύτρια υπέστη ακρωτηριασμό από ιατρικό λάθος πριν από τρία χρόνια. Αρχικά, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου. Ωστόσο, μετά την επέμβαση, οι εξετάσεις έδειξαν ότι δεν υπήρχε κακοήθεια.
Το 2020, η γυναίκα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του υποτιθέμενου καρκίνου. Δύο χρόνια αργότερα, ένα ύποπτο εύρημα στον μαστό την οδήγησε ξανά σε εξετάσεις και στη συνέχεια στο χειρουργείο. Εκεί υποβλήθηκε σε μαστεκτομή, μόνο για να πληροφορηθεί αργότερα ότι δεν είχε ποτέ καρκίνο.
Στην αγωγή που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης κατά των δύο γιατρών και του νοσοκομείου, περιγράφει το σοκ που υπέστη όταν έμαθε την αλήθεια και τις δραματικές συνέπειες που βιώνει από τότε.
«Κατέρρευσα ψυχολογικά και δεν έχω καταφέρει να συνέλθω από τότε. Υποφέρω από συνεχείς κρίσεις πανικού και έχω διαγνωστεί με σοβαρή αγχώδη και καταθλιπτική συνδρομή. Μετά την αδικαιολόγητη μαστεκτομή, υποφέρω επίσης από χρόνιους πονοκεφάλους, ίλιγγο και μετατραυματική διαταραχή στρες», δηλώνει η 55χρονη.
Η γυναίκα ζητά αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη, καθώς και τα έξοδα για την αποκατάσταση του ακρωτηριασμού της. Ωστόσο, το ασφαλιστικό σύστημα δεν καλύπτει τη διαδικασία, καθώς πλέον δεν έχει καρκίνο.
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε
