Είναι από τις πιο γνωστές κι αγαπημένες καντίνες της Θεσσαλονίκης κι όχι τυχαία. Η «Καντίνα της Αννούλας», στην ανατολική πλευρά της πόλης, έχει κερδίσει την προτίμηση του κόσμου από την πρώτη χρονιά λειτουργίας της, όταν ακόμη βρισκόταν στην οδό Πλαστήρα της Καλαμαριάς, δίπλα στη θάλασσα και σέρβιρε στους πελάτες κρέατα επιλεγμένα με την εμπειρία του κρεοπώλη πατέρα και πατάτες τηγανιτές κομμένες στο χέρι από την ίδια την Αννούλα, τη μητέρα του ιδιοκτήτη της.
Οικογενειακή επιχείρηση, που από το 2016 μεταφέρθηκε και λειτουργεί στην Κωνσταντίνου Καραμανλή 40Α. Και μπορεί να έχει μετατραπεί πλέον σε κανονικό κατάστημα, στο οποίο μπορείς να καθίσεις μέσα κι έξω, ωστόσο δεν παύει να έχει τη μορφή ενός … food truck, με ποιότητα και παροχές που την ξεχωρίζουν από κάθε άλλη καντίνα της Θεσσαλονίκης.
Η «Καντίνα της Αννούλας» πρωτοάνοιξε με τη μορφή αυθεντικής καντίνας το 2008 και μέσα στο 2009 μεταφέρθηκε στην περιοχή του Στρατοπέδου Νταλίπη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Λίγα χρόνια μετά πήρε την τελείως μοναδική μορφή που έχει σήμερα, αυτή ενός καταστήματος κλειστού μεν, με μια καντίνα – food truck, ωστόσο, διαμορφωμένη στο εσωτερικό του.
Έτσι έχει, πλέον, τη δυνατότητα να προσφέρει τις σπεσιαλιτέ που προσφέρει μια καντίνα που σέβεται τον εαυτό της, μαζί και με πιο ολοκληρωμένες προτάσεις, που μόνο ένας κλειστός χώρος μπορεί να προσφέρει. Κάνοντας το «κάτι παραπάνω» πάντα, φροντίζοντας να έχει πάντα φρέσκες πρώτες ύλες, νωπά κρέατα και καθαρό, περιποιημένο χώρο, που σε προσελκύει να δοκιμάσεις μια από… όλα.
Πανσέτα που ξεχωρίζει, μοναδικά burgers
Ο «βασιλιάς» ανάμεσα στα πιάτα της «Καντίνας της Αννούλας» παραμένει η παντσέτα, που από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της, κέρδισε εξέχουσα θέση στις προτιμήσεις των πελατών. Ζουμερή, λαχταριστή, πάντα ζεστή, δεν συγκρίνεται εύκολα με άλλες.
Τι άλλο βρίσκεις στα κρεατικά; Κεμπάπ προβάτου, σουβλάκι, σουτζουκάκι, μπιφτέκι 100% μοσχαρίσιο, κοτοσουβλάκι, κοτομπέικον, κοτομπιφτέκι, φιλέτο κοτόπουλο, λουκάνικα Τζουμαγιάς, χωριάτικο, ριγανάτο και χασάπικο, όλα και σε σάντουιτς και σε τεμάχια ή μερίδες. Ξεχωρίζει η σειρά από burgers δικής τους παρασκευής, με φρέσκο κιμά που προμηθεύονται καθημερινά: chiliburger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι μονής κοπής, special, Crispy BBQ με μοσχαρίσιο μπιφτέκι Hereford μονής κοπής, cheeseburger, chickenburger με κοτομπιφτέκι, φιλέτο burger με κοτόπουλο και μαγιονέζα και special hum, με μπέικον, κεφαλοτύρι και βούτυρο τρούφας.
Συνοδεύεις το κάθε γεύμα σου με κλασσικά ορεκτικά όπως φέτα, ταλαγάνι, καυτερή πιπεριά και πατάτες τηγανιτές, σαλάτες με φρέσκα υλικά και αλοιφές κάθε είδους, που καλύπτουν κάθε γούστο, αλλά και με ρετσίνα, τσίπουρο κι επιλεγμένες μπύρες, κάποιες από εργοστάσια μικροζυθοποιίας, όπως «Ρόδος», Βεργίνα, «Ionian», «Εza» Pils και Warsteiner.
Αν θελήσεις γλυκό, αποκλειστικά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείς να απολαύσεις ένα παγωτό μηχανής, με δυνατότητα επιλογής δύο γεύσεων: βανίλια και σοκολάτα.
Κι ένα νέο vegan πιάτο
Εάν είσαι vegan ή απλά σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικές γεύσεις, το νέο πιάτο που προσφέρει η «Καντίνα της Αννούλας», το plant burger της Beyond Meat, είναι ένα vegan σύνολο σε ψωμάκι bao bun, που σίγουρα θα λατρέψεις. Μια πρόταση φτιαγμένη από μπιζέλι, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, από ένα κανονικό μπιφτέκι.
Προσεχώς και πάλι, θα μπορείς να γευτείς πατάτες κομμένες στο χέρι. Και το μενού, ανανεώνεται διαρκώς.
Tip: Η «Καντίνα της Αννούλας» διαθέτει υπηρεσία delivery και φυσικά take away, μπορείς ωστόσο να απολαύσεις το γεύμα σου κι επί τόπου, στον άνετο εσωτερικό κι εξωτερικό της χώρο.
Διεύθυνση: Κωνσταντίνου Καραμανλή 40Α ,Καλαμαριά
Τηλέφωνο: 2310 445184
Facebook
Ωράριο λειτουργίας: Κυριακή – Πέμπτη 12.00 – 03.00
Παρασκευή – Σάββατο 12.00 – 05.00
Διαβάστε επίσης: «Trattoria La Pastardo»: Μια παραδοσιακή ιταλική ταβέρνα στη Θεσσαλονίκη
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε
Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα
Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως