Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Ίδρυση Επώνυμης Έδρας Μικρασιατικών Σπουδών στο ΠΑΜΑΚ

Εκδήλωση για την αναγγελία ίδρυσης της Επώνυμης Έδρας στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με την ονομασία «Επώνυμη Έδρα Διδασκαλίας και Έρευνας στις Μικρασιατικές Σπουδές», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου θα υπογραφεί σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Συνδέσμου Εξαγωγέων– ΣΕΒΕ και των δωρητριών εταιρειών Alumil, Optimabank, Διαμαντής Μασούτης ΑΕ, Μπίκας ΑΕ και ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ.

Θα προηγηθούν χαιρετισμοί επισήμων, οι εναρκτήριες ομιλίες του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Στυλιανού Δ. Κατρανίδη και του Προέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων– ΣΕΒΕ, Συμεών Διαμαντίδη, καθώς και τιμητικές παρεμβάσεις από την βυζαντινολόγο ιστορικό και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ και την ηθοποιό, συγγραφέα και ιστορικό, Μιμή Ντενίση.

Η κύρια ομιλία της εκδήλωσης θα δοθεί από τον καθηγητή του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Δημήτριο Σταματόπουλο, με τίτλο «Από το Ίλιον στη Σμύρνη: η Μικρά Ασία από τη μακρά στη βραχεία ιστορική διάρκεια».


 

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε