Κλαφουτί με κεράσια που λιώνει στο στόμα

Κλαφουτί με κεράσια που λιώνει στο στόμα

 
Υλικά
 
Για τα κεράσια
    450 γρ. φρέσκα κεράσια καλής ποιότητας, πλυμένα, χωρίς κοτσάνια και χωρίς κουκούτσια
    3 κουτ. σούπας ζάχαρη
    3 κουτ. σούπας Kirsch (προαιρετικά)
 
Για το χυλό
 
    20 γρ. βούτυρο αγελαδινό + λίγο επιπλέον, για το σκεύος
    2 αυγά
    3 κουτ. σούπας ζάχαρη + λίγη επιπλέον για το πασπάλισμα
    1 κουτάκι σκόνη βανιλίνης
    1 κοφτή κουτ. σούπας Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις 
    50 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
    75 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
    λίγο αλάτι
 
Διαδικασία
 
Κεράσια: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά τα κεράσια με τη ζάχαρη και το Kirsch και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες.
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 26 εκ.
 
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγανάκι, μέχρι να πάρει απλό μπεζ χρώμα αλλά να μην σκουρύνει γιατί θα πικρίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το διατηρούμε ζεστό.
 
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να φτιάξουμε ένα πυκνό και αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενωθεί με τα υλικά και στη συνέχεια ενσωματώνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο.
 
Προσθέτουμε τα κεράσια, μαζί με το ζουμί του μπολ, ανακατεύουμε και αδειάζουμε όλο το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί.
 
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια του κλαφουτί να φουσκώσει ελαφρά. Για να δούμε αν είναι έτοιμο, βουτάμε τη λάμα ενός μαχαιριού στο γλυκό: θα πρέπει να βγει στεγνή και καθαρή.
 
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και το σερβίρουμε ζεστό (όχι καυτό).
 
Πηγή  gastronomos.gr
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε