Κρύα ομελέτα με κολοκυθάκια, τυρί και δυόσμο

Κρύα ομελέτα με κολοκυθάκια, τυρί και δυόσμο

Κρύα ομελέτα με κολοκύθι, τυρί και δυόσμο
 
ΥΛΙΚΑ
 
    1 kg κολοκυθάκια, λεπτοκομμένα
    2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
    2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε λεπτές στρογγυλέςφέτες
    8 αβγά
    1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
    1/2 φλυτζάνι φέτα σε τρίμμα
    4-5 μεγάλα φύλα δυόσμου ψιλοκομμένα
    ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Σε ένα βαθύ τηγάνι τηγανίστε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν, αλλά όχι να πάρουν χρώμα. Βάλτε τις σε απορροφητικό χαρτί.
Επαναλάβετε με τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια.
Χτυπηστε τα αβγά σε μεγάλο μπολ, προσθέστε το τυρί το δυόσμο και τα λαχανικά.
Στο ίδιο βαθύ τηγάνι ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο (2-3 κ.σ.) ρίχτετο μίγμα αβγών και ψήστε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά. Κατα καιρούς σηκώνετε λίγο την ομελέτα να δείτε αν έχει γίνει.
Όταν δεν θα υπάρρχει καθόλου υγρό στο πάνω μέρος της ομελέτας, γυρίστε τη με τη βοήθεια ενός πιάτου για να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
Σερβίρτε είτε αμέσως είτε βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστείτε, αφού είναι νοστιμότατη και κρύα.
Πρίν σερβίρετε κόψτε τη σε κομμάτια και πασπαλίστε με λίγο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
 
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε