Λαχταριστό τυρί σαγανάκι. Συνταγή

Λαχταριστό τυρί σαγανάκι. Συνταγή

 
Συστατικά
 
    110-120 γρ. γραβιέρα (ή κεφαλογρα-βιέρα ή κασέρι ή κεφαλοτύρι),
    1/3 φλ. περίπου αλεύρι,
    λάδι για τηγάνισμα,
    ½ λεμόνι.
 
Εκτέλεση
Για να πετύχει το σαγανάκι σας, το τυρί πρέπει να έχει πάχος 1 ½ τουλάχιστον εκατοστό (το πλάτος του θα είναι 7 εκ. και το μήκος του περίπου 10).
Αν η φέτα του τυριού είναι πιο λεπτή, τότε θα λιώσει στο τηγάνι.
Καθαρίζετε την κρούστα του τυριού και το βρέχετε κάτω από τρεχούμενο νερό.
Αμέσως το αλευρώνετε και το τινάζετε ελαφρά για να φύγει το περισσό αλεύρι.
Παίρνετε ένα μικρό, βαρύ τηγάνι και βάζετε μέσα λίγο λάδι (ελαιόλαδο καλύτερα).
Μόλις ζεσταθεί το λάδι βάζετε μέσα το τυρί και το αφήνετε να ροδίσει για λίγα λεπτά και από τις δυο πλευρές, γυρίζοντάς το προσεχτικά με σπάτουλα.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και στύβετε πάνω το χυμό ½ λεμονιού. Το σερβίρετε αμέσως.
 
Καλή σας απόλαυση!
 
 
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε