Μελιτζάνες με σάλτσα μυρωδικών και κατσικίσιο τυρί

Μελιτζάνες με σάλτσα μυρωδικών και κατσικίσιο τυρί

Υλικά Συνταγής
 
    5 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες 1 εκ.
    1 μέτριο κόκκινο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
    3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές ψιλοκομμένες
    2 σκ. σκόρδο κομμένες σε φετούλες
    1 κοφτή κ.σ. πελτέ
    1 κ.γ. κοφτή ζάχαρη
    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    αλάτι ελάχιστο
    πιπέρι
    Για το μίγμα μπαχαρικών
    λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
    λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
    λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
    λίγο φρέσκο θυμάρι
    {Για τη σάλτσα τυριού}κ
    1 γιαούρτι στραγγιστό
    200 γρ. κατσικίσιο τυρί
    λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
    2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση
 
1. Πλένουμε και καθαρίζουμε από το κοτσάνι και κόβουμε τις μελιτζάνες τις βάζουμε σε μπολ με πολύ νερό για 10′. Τις στύβουμε και τις σκουπίζουμε. Τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
2. Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι γα λίγα λεπτά. Προσοχή να μην σκουρύνει. Προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη.
3. Τρίβουμε τον πελτέ στο τηγάνι. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10′ περίπου μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα με το κατσικίσιο τυρί.
Σε πιατέλα στήνουμε τις φέτες μελιτζάνας σε λοφάκι. Ακουμπάμε την πυκνή σάλτσα μυρωδικών και τέλος αφήνουμε κουταλιές από σάλτσα γιαούρτι με κατσικίσιο τυρί. Πασπαλίζουμε μυρωδικά
5. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο.
 
Πηγή argiro.gr
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε