Μοναστηριακοί κολοκυθολουκουμάδες με… έμπνευση από το Άγιο Όρος!

Μοναστηριακοί κολοκυθολουκουμάδες με… έμπνευση από το Άγιο Όρος!

Η αγιορείτικη κουζίνα είναι πληθωρική, πολυσυλλεκτική και ταυτόχρονα λιτή, µε ξεκάθαρη µεσογειακή ταυτότητα! Οι μοναχοί καταφέρνουν χρησιμοποιώντας αγνά υλικά και απλές τεχνικές να δημιουργούν πιάτα υψηλής γαστριμαργικής αξίας,  όπως οι αγιορείτικοι κολοκυθολουκουμάδες. Ένας εξαιρετικός μεζές παντός καιρού!
 
Οι αγιορείτικοι κολοκυθολουκουμάδες είναι μια εύκολη, γρήγορη και θρεπτική συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε σήμερα κιόλας.
 
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τους αγιορείτικους κολοκυθολουκουμάδες είναι:
 
1 κιλό κολοκύθια μέτρια, τρυφερά χωρίς σπόρους
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι)
4 αυγά
Φαρίν-απ
Λίγη τριμμένη φρυγανιά
Πιπέρι
Δυόσμος ψιλοκομμένος
Ρίγανη, αλάτι
 
Επί το έργον:
 
Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκύθια. Αλατίζουμε λίγο και τα στύβουμε καλά. Ρίχνουμε το τυρί, το δυόσμο, το πιπέρι, τα αυγά, την τριμμένη φρυγανιά και το φαρίν-απ, ώστε να πήξουν. Όταν κάψει το λάδι στη φριτέζα ή το τηγάνι ρίχνουμε μέσα τους λουκουμάδες, τους οποίους έχουμε πρώτα αλευρώσει. Όταν ροδίσουν καλά τους βγάζουμε.
 
Πηγή: monastiriaka.gr
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε