Νεκροταφείο STULL: Μία από τις 7 πύλες της Κολάσεως-Ανατριχιαστικές μαρτυρίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών και συγκεκριμένα στην κοινότητα Stull  βρίσκεται ένα από τα πιο στοιχειωμένα νεκροταφεία του κόσμου.

Η ιστορία ξεκινάει κάπου στον 19ο αιώνα, όπου άποικοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, ιδρύοντας έναν οικισμό ο οποίος αρχικά έφερε το όνομα Deer Creek. Η μετανομασία του οικισμού σε Stull οφείλεται στον Sylvester Stull, έναν άποικο ο οποίος ίδρυσε το ταχυδρομείο της κοινότητας. Ωστόσο φημολογείται ότι δεύτερο όνομα του τόπου ήταν Skull (κρανίο) λόγω των τρομακτικών ιστοριών που συνόδεψαν τον οικισμό από την αρχή της ύπαρξής του…

Η εκκλησία

Όπως λέγεται, οι πρώτοι άποικοι αν και ήταν (ή δήλωναν) χριστιανοί ασκούσαν τελετές μαγείας και επικλήσεων σε δυνάμεις του σκότους, με αποτέλεσμα ο οικισμός να λάβει τον τίτλο “καταραμένος” πολύ νωρίς. Οι τελετές αυτές λάμβαναν χώρα στην εκκλησία που είχε χτίστει μέσα στο νεκροταφείο της κοινότητας.

Μάλιστα φημολογείται ότι κάτω από το πάτωμα της εκκλησίας υπάρχει μία σκάλα η οποία οδηγεί στα βάθη της Κόλασης. Μαρτυρίες λένε ότι όποιοι προσπάθησαν να κατέβουν την συγκεκριμένη σκάλα έχασαν την αίσθηση του χρόνου και αισθανόταν μία δύναμη να τους τραβάει προς τα κάτω.

Μετά από έναν αιώνα περίπου, η εκκλησία εγκαταλείφθηκε. Λόγω της φθοράς του χρόνου η ξύλινη σκεπή της κατέρρευσε ενώ όρθιοι παρέμειναν 3 από τους τέσσερις τοίχους της. Κι δω βρίσκεται ακόμα μία παράξενη ιστορία… Μαρτυρίες κατοίκων διηγούνται ότι οι τοίχοι της εκκλησίας ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών παραμένουν πάντοτε στεγνοί κι ότι σε περίπτωση βροχής, παρά την έλλειψη σκεπής, η βροχή δεν πέφτει στο εσωτερικό της!

Η εκκλησία αυτή πλέον δεν υπάρχει και γύρω από την κατεδάφισή της κρύβεται ακόμα ένα μυστήριο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τωρινού ιδιοκτήτη των στρεμμάτων (του νεκροταφείου) κανένας δεν τους ειδοποίησε για την συγκεκριμένη ενέργεια. Το τρομακτικότερο δε από όλα είναι ότι κανένας δεν είδε κάποιο μηχάνημα να κατευθύνεται στον χώρο ούτε και άκουσε κάποιον θόρυβο κατά τη διάρκεια της κατεδάφισης!

Ο γιος του Διαβόλου

Την περίοδο του κυνηγιού των μαγισσών, στα δέντρα του νεκροταφείου είχαν κρεμαστεί πολλές γυναίκες  μετά τον χαρακτηρισμό τους ως “υπηρέτριες του Διαβόλου”. Ωστόσο η ιστορία μίας τοπικής “μάγισσας” ήταν αυτή που έχει πυροδοτήσει τις μεταφυσικές ιστορίες και χαρακτήρισε το νεκροταφείο ως μία από τις 7 πύλες της Κολάσεως.

Οι αφηγήσεις υποστηρίζουν ότι μία γυναίκα-μάγισσα της περιοχής είχε μείνει έγκυος από τον ίδιο τον Διάβολο. Η γυναίκα αυτή γέννησε ένα αγοράκι, του οποίου η φυσιολογία ήταν άκρως περίεργη, κάτι σα λυκάνθρωπος! Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το βρέφος πέθανε λίγες ημέρες μετά την γεννησή του ενώ κάποιοι άλλοι λένε ότι ζούσε ουσιαστικά φυλακισμένο μέχρι τα 10 του χρόνια κάτω από την εκκλησία και δολοφονήθηκε από έναν κάτοικο, όταν μία μέρα το έσκασε από εκεί.

Λέγεται λοιπόν ότι δύο φορές τον χρόνο (31 Οκτωβρίου και κατά την χειμερινή ισημερία) ο Διάβολος ανεβαίνει στον γήινο κόσμο χρησιμοποιώντας την πύλη του νεκροταφείου και επισκέπτεται τον τάφο του γιου του, ο οποίος βρίσκεται στον χώρο.

Ανατριχιαστικές μαρτυρίες

Οι μεταφυσικές ιστορίες του νεκροταφείου Stull έχουν προσεγγίσει ουκ ολίγους κυνηγούς φαντασμάτων, περίεργους εξερευνητές ακόμα και μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων, παρά τις άπειρες προειδοποιητικές ταμπέλες στην περίφραξη αλλά και τις νομικές κυρώσεις (1000 δολάρια πρόστιμο και 6 μήνες φυλακή).

Επισκέπτες που θέλησαν να εξερευνήσουν τον χώρο, μιλούν για ψιθύρους, ξαφνικές ριπές ανέμου από το πουθενά, παρεμβολές σε ηλεκτρικές συσκευές. Υπάρχουν επίσης μαρτυρίες (πριν την κατεδάφιση της εκκλησίας) για ακούσματα ψαλμωδιών αλλά και φώτα μέσα στον χώρο.

Το περιστατικό με τον Πάπα το 1993 (αλήθεια ή ψέμα κανείς δεν ξέρει, αν και δημοσιεύθηκε ως άρθρο στους Times) ενίσχυσε την “καταραμένη” φήμη του νεκροταφείου…Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ κατά τη διάρκεια μίας επισκέψεώς του στο Κολοράντο, έδωσε την εξής εντολή: Το παπικό ιδιωτικό αεροπλάνο να μην πετάξει πάνω από το συγκεκριμένο σημείο γιατί ήταν “καταραμένο” και να επανασχεδιαστεί η πορεία του δρομολογίου!

Περαιτέρω φήμη έλαβε και από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά “Supernatural”, όπου το νεκροταφείο Stull χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα επεισοδίου.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως