Πανεύκολη και πεντανόστινη κολοκυθόπιτα από την Αργυρώ

Πανεύκολη και πεντανόστινη κολοκυθόπιτα από την Αργυρώ

Κολοκυθόπιτα με απίθανη γεύση, μυρωδάτα υλικά και ιδανική για χορτοφάγους! Τι άλλο να ζητήσει κανείς
 
Υλικά Συνταγής
 
    1.200 γραμ. κολοκυθάκια τρυφερά
    5 αυγά χτυπημένα
    300 γραμ. φέτα σε τρίμματα
    300 γραμ. φρέσκο ανθότυρο
    160 γραμ. (1 φακελάκι) φρυγανιά
    2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
    2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
    5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
    ψιλοκομμένα
    1/4 φλ. ελαιόλαδο
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
 
Εκτέλεση
 
Για την εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, λαδώνουµε ελαφρά ένα µικρό ταψί και το πασπαλίζουµε µε τη  µισή φρυγανιά.
 
Αφού πλύνουµε ελαφρά τα κολοκυθάκια, αφαιρούµε το κοτσάνι και τα τρίβουµε σε χοντρό τρίφτη. Τα αφήνουµε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουµε λίγο και τα αφήνουµε να υδρώσουν για 15΄. Τα στύβουµε µε τα χέρια και τα βάζουµε σε µπολ. Προσθέτουµε τα αυγά, τα τυριά, την υπόλοιπη φρυγανιά, τον άνηθο και το δυόσµο, καθώς και τα φρέσκα κρεµµύδια. Τρίβουµε µπόλικο πιπέρι και αλατίζουµε, αφού πρώτα δοκιµάσουµε το µείγµα.
 
Απλώνουµε το µείγµα στο ταψί. Το ραντίζουµε µε το ελαιόλαδο και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 40΄-45΄, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε