Πάρκο τσέπης Χαλκιδική με Συνδίκα

Παραδόθηκε το νέο Πάρκο Τσέπης στην Ε' Κοινότητα παρουσία του Δημάρχου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Στους πολίτες του Δήμου Θεσσαλονίκης παραδόθηκε ένα ακόμα πάρκο «τσέπης», στην οδό Χαλκιδικής 66, κοντά στην διασταύρωση με την Πέτρου Συνδίκα, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Αναβαθμισμένο, τόσο σε επίπεδο ποιότητας αισθητικής όσο και φωτισμού, το νέο πάρκο γειτονιάς στην Ε’ Κοινότητα, της μεγαλύτερης Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, συστήνεται εκ νέου στο κοινό αυτή τη φορά με νέα παγκάκια, βρύση, μπάρα για ΑμΕΑ, με περιποίηση του πρασίνου, αλλά και με την συντήρηση της τοιχοποιίας των γύρω πολυκατοικιών.

Για την ανάπλαση χρησιμοποιήθηκαν υλικά που σέβονται τις αρχές της βιωσιμότητας και της κυκλικής οικονομίας.

Το παρών έδωσαν επίσης ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης, ο Αλέξης Γαληνός, μέλος του ΔΣ της Οργάνωσης Γης και ο Κωνσταντίνος Τάτσης από την Τοπιοδομή, την κατασκευαστική που ανέλαβε την υλοποίηση του πάρκου.

Ο κ. Ζέρβας, ευχαριστώντας την P&G για την συμβολή της, και την Οργάνωση Γη, ο οποίος είναι ο φορέας υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, στις δηλώσεις του επεσήμανε ότι: «Σήμερα χαιρόμαστε καθώς αυτή την υπέροχη μέρα, παραδίδουμε σε μια επιβαρυμένη γειτονιά μια όαση. Σε ένα οικόπεδο του δήμου που ήταν εγκαταλελειμμένο, που είχε μπάζα και πράσινο σε κακή κατάσταση, δημιουργήθηκε ένας χώρος με υλικά που δημιουργούν μηδενική όχληση».

Παράλληλα, τόνισε ότι «το συγκεκριμένο πάρκο, παραδίδεται στους κατοίκους και είναι και στο δικό τους χέρι πλέον, να αγαπήσουν την περιοχή, να τη φροντίσουν, να την περιποιηθούν και θα είμαστε όλοι δίπλα ούτως ώστε να τη συντηρούμε. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ο καθένας φροντίζει τη πόλη του. Η πόλη αλλάζει και είναι στο χέρι όλων μας να είναι πολύ καλύτερη, να είναι πιο φιλική, να μας δίνει χαμόγελα και να προχωράμε σε μια πολύ καλύτερη Θεσσαλονίκη».

Ακόμα, σημείωσε ότι το νέο πάρκο βρίσκεται πολύ κοντά σε μια ακόμα ανάπλαση που ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες, στον άξονα της οδού Χαλκιδικής, στην συμβολή με την Μπότσαρη, με ασφαλτοστρώσεις, με πεζοδρομήσεις και καινούργιο φωτισμό.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Ζέρβα:

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Αλέξη Γαληνού, μέλους του ΔΣ της Οργάνωσης Γης:

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Κωνσταντίνου Τάτση από την Τοπιοδομή:

Δείτε τις φωτογραφίες του cityportal.gr:

Πάρκο τσέπης Χαλκιδική με Συνδίκα Πάρκο τσέπης Χαλκιδική με Συνδίκα Πάρκο τσέπης Χαλκιδική με Συνδίκα Πάρκο τσέπης Χαλκιδική με Συνδίκα Πάρκο τσέπης Χαλκιδική με Συνδίκα Πάρκο τσέπης Χαλκιδική με Συνδίκα Πάρκο τσέπης Χαλκιδική με Συνδίκα Πάρκο τσέπης Χαλκιδική με Συνδίκα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως