Πατάτες ογκρατέν από την Αργυρώ

Πατάτες ογκρατέν από την Αργυρώ

Πατάτες ογκρατέν στο φούρνο με κρέμα και τυριά, ιδανικό συνοδευτικό για όλα τα κρεάτα και τα πουλερικά
 
Υλικά Συνταγής
 
    1 κιλό πατάτες baby καθαρισμένες και ολόκληρες
    1 κ.σ. πάπρικα
    250 γραμ. εμένταλ
    250 γραμ. κεφαλογραβιέρα
    250 γραμ. ρεγκάτο
    2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
    500 γραμ. κρέμα γάλακτος
    150 γραμ. γάλα
    2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Για τις πατάτες ογκρατέν με τυριά και κρέμα γάλακτος, κόβουμε πρώτα σε κυβάκια ή τρίβουμε όλα τα τυριά. Καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε για 20′ να μισομαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε.
 
Τις βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Προσθέτουμε το σκόρδο. Κάνουμε μια στρώση τα τυριά. Περιχύνουμε με την κρέμα και το γάλα. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
 
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 200ºC για 25′ περίπου για να λιώσουν τα τυριά.
Απολαύστε αυτό το εύκολο σουφλέ στο φούρνο με συνταγές όπως η παρακάτω
 
Πηγή argiro.gr
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε