Πικάντικες σαρδέλες ως μεζές από την Αργυρώ

Πικάντικες σαρδέλες ως μεζές από την Αργυρώ

Χειμώνα – καλοκαίρι, εμείς θέλουμε να μυρίζουμε πάντα τη θάλασσα! Το ιδανικό είναι να τις σερβίρουμε σαν μεζεδάκι μαζί με λίγο ουζάκι
 
Υλικά Συνταγής
 
    600 γραμ. σαρδέλες καθαρισμένες
    λίγο ελαιόλαδο
    αλάτι
    πιπέρι
    1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
    2 σκ. σκόρδο
    1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
    1 καυτερή φρέσκια πιπεριά ψιλοκομμένη
 
Εκτέλεση
 
Αφού καθαρίσουμε τις σαρδέλες αφαιρούμε το κόκαλο και τις ανοίγουμε σαν πεταλούδα (τα φιλέτα ενωμένα). Περιχύνουμε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο.
 
Αραδιάζουμε τις σαρδέλες με τη ράχη τους στο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε καλά και πασπαλίζουμε τα φιλέτα με τη ρίγανη.
 
Σε ένα μπολ βάζουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το ξύσμα και το χυμό και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το μείγμα τις σαρδέλες.
 
Ψήνουμε για 8΄-10΄ στους 200° C. Σερβίρουμε.
 
Πηγή argiro.gr
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε