Άρης Πορτοσάλτε

Πορτοσάλτε: 30.000 νέοι άκουγαν κάτι αθλίους στίχους ενός υποτιθέμενου καλλιτέχνη (ΛΕΞ)

Έντονα ενοχλημένος ο Άρης Πορτοσάλτε με το σύνθηλα που ακούστηκε εναντίον του πρωθυπουργού στην πολυσυζητημένη συναυλία του ΛΕΞ στο Καυτανζόγλειο της Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκαν 30.000 άνθρωποι.

Στη συναυλία σηκώθηκε πανό για την υπόθεση βιασμού 19χρονης στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, ακούστηκαν και συνθήματα όπως «Η αλληλεγγύη είναι το καταφύγιό μας» από τους εργαζομένους της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ, αλλά και το γνωστό σύνθημα κατά του πρωθυπουργού, το οποίο όμως αυτό ήταν που προκάλεσε την έντονη αποδοκιμασία του δημοσιογράφου.

Η κριτική του Πορτοσάλτε για τη συναυλία και αυτό που τον απασχόλησε 

«Γενικότερα έχουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα κυρίες και κύριοι, αν προστρέξω και στο ότι πήγαν 30.000 νέοι κι άκουγαν κάτι αθλίους στίχους ενός υποτιθέμενου καλλιτέχνη που υποτίθεται ότι χτυπάει το σύστημα και όλοι μαζί στο τέλος φώναζαν την βρισιά εναντίον του πρωθυπουργού, την γενετήσια. Το πρόβλημά μου δεν είναι να βρίζουν τον πρωθυπουργό. Το θέμα μου δεν είναι να κάνουν κριτική στον πρωθυπουργό.

Ας κάνουν κριτική από το πρωί μέχρι το βράδυ, αλλά το να συγκροτεί αντι-συστημικό σύνθημα το “Μητσοτάκη Μαμιέσαι”… με συγχωρείτε αλλά αν αυτό το αντισυστημικό περιβάλλεται από μια αμορφωσιά, από μια ατημελησιά, από μια κατάσταση ξεχαρβαλώματος, τότε χάνει το νόημά του το να πεις “πάω αντισυστημικά”. Να πάμε αντισυστημικά, να διαλύσουμε ό,τι σύστημα έχουμε αλλά η απάντηση ποια είναι; Το “Μητσοτάκη μαμιέσαι”;», είπε χαρακτηριστικά ο Α. Πορτοσάλτε.

Κούγιας για την υπόθεση βιασμού της 19χρονης: Η κοπέλα ικανοποίησε μία φαντασίωσή της