Ρεβανί με μαστίχα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ρεβανί με μαστίχα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Αυτό το ρεβανί δεν θέλει μπέικιν πάουντερ. Φουσκώνει χάρη στη μαρέγκα. Χτυπήστε την πολύ καλά!
 
ΥΛΙΚΑ
 
    6 τεμ. Αυγά
    140 γρ. Ζάχαρη
    180 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό
    1 τεμ. Λεμόνι Ξύσμα (ακέρωτο)
    Βούτυρο αγελάδας Λίγο, Λιωμένο για τη φόρμα
    100 γρ. Φιστίκια Αιγίνης Τριμμένα για πασπάλισμα
    100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & επιπλέον για τη φόρμα
 
Σιρόπι
 
    300 γρ. Ζάχαρη
    300 γρ. Νερό
    200 ml Λικέρ Μαστίχα
 
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και να ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα. Ρίχνουμε με τη σειρά το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ). Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ ή ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά. Λίγο πριν βγάλουμε από το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι.
 
Σιρόπι
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε, προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας και περιχύνουμε το ρεβανί αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο. Αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να κρυώσει το γλυκό και πασπαλίζουμε με το με φιστίκι Αιγίνης.
 
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε