Σαλάτα με χαλούμι και ψητά λαχανικά

Σαλάτα με χαλούμι και ψητά λαχανικά

Μια πεντανόστιμη σαλάτα, αρωματική και χορταστική, για τους λάτρεις του χαλουμιού. Τρώγεται ζεστή σαν ορεκτικό αλλά και σαν ένα ελαφρύ κυρίως γεύμα.
 
Υλικά
(για 4 άτομα)
 
250 γρ. χαλούμι
1 μεγάλο μπολ πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας (baby σπανάκι, ρόκα, μαρούλι)
2 κόκκινες πιπεριές
1 πράσινη πιπεριά
1 μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια
1 κόκκινο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο (με τη φλούδα)
ελαιόλαδο
θυμάρι, δεντρολίβανο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Για το ντρέσινγκ
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1/3 φλιτζανιού νερό
1 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
μερικά φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, δυόσμο, μαϊντανό)
 
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά κόβοντας τα σε κομμάτια. Τα βάζουμε μαζί με το σκόρδο σε ένα μεγάλο ταψί και πασπαλίζουμε με μερικά φυλλαράκια θυμάρι και δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε. Τα ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να μαλακώσουν.
2. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε.
3. Σε µια γκριλιέρα ή στο γκριλ του φούρνου ψήνουμε το χαλούμι και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσει.
4. Βάζουμε τη σαλάτα και τα ψητά λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε. Κόβουμε το χαλούμι σε κομμάτια πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε όσο είναι ζεστή.
 
Πηγή www.arttable.gr
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε