Συνταγή για πεντανόστιμα κουλούρια Θεσσαλονίκης

Συνταγή για πεντανόστιμα κουλούρια Θεσσαλονίκης

Συνταγή για σπιτικά και πεντανόστιμα  κουλούρια Θεσσαλονίκης
 
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
450γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50ml ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
200ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1κ.γ. κοφτό ζάχαρη
1κ.γ. κοφτό αλάτι
 
Για το πασπάλισμα:
1 μπολ με 400ml νερό
200γρ σουσάμι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε πρώτα όλα τα υλικά της ζύμης, εκτός από το νερό που μπαίνει τελευταίο, ζυμώνουμε και προσθέτουμε και το νερό, ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας η ζύμη.
 
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για λίγο να φουσκώσει γύρω στα 20-30′.
 
Στη συνέχεια ζυμώνουμε και χωρίζουμε το ζυμάρι στη μέση και έπειτα σε μικρά κομμάτια.
 
Πλάθουμε σε λωρίδες, ενώνουμε τις άκρες και βουτάμε το κουλούρι μας στο μπολ με το νερό και έπειτα στο σουσάμι να καλυφθεί καλά.
 
Ψήνουμε σε ταψί σε χαρτί ψησίματος σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 25.
 
Καλή επιτυχία
 
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε