Συνταγή για τηγανόψωμο με φέτα από τον Ακη Πετρετζίκη

Συνταγή για τηγανόψωμο με φέτα από τον Ακη Πετρετζίκη

 
 
Μέθοδος Εκτέλεσης
 
 Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το ξίδι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό.
Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και εύπλαστο ζυμάρι. Αν δεν θέλουμε να λερώσουμε τα χέρια μας βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 3-4 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα με τον γάντζο μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο ζυμαράκι.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και βάζουμε το ζυμάρι μας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 30 λεπτά με 1 ώρα.
Σε ένα μπολ σπάμε τη φέτα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Χωρίζουμε το ζυμαράκι στα 10 και πλάθουμε σε μπαλάκι.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε το πρώτο μπαλάκι σε έναν κύκλο διαμέτρου 18-20 εκ.
Ρίχνουμε το 1/10 της γέμισης στο κέντρο του κύκλου αφήνοντας κενό 2 εκ. από τις άκρες.
Βρέχουμε ελαφρά τις άκρες και τις τυλίγουμε προς το κέντρο του κύκλου δημιουργώντας έναν μικρότερο κύκλο.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα ζυμαράκια.
Ζεσταίνουμε λίγο ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα ζυμαράκια που φτιάξαμε για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε σκέτα ή με μέλι. Πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.
 
Πηγή akispetretzikis.com
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε