Συνταγή για χειροποίητα τραγανά κριτσίνια από την Αργυρώ!

Συνταγή για χειροποίητα τραγανά κριτσίνια από την Αργυρώ!

 

 
Υλικά Συνταγής
 
    1 ⅔ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 ⅔ αλεύρι σκληρό για ψωμί
    2 κ.γλ. αλάτι
    1 ½κ.γλ. μαγιά σε σκόνη
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 ½ φλιτζ. νερό (περίπου)
 
Εκτέλεση
 
Ξεκινάμε τα σπιτικά και εύκολα κριτσίνια, διαλύοντας το αλάτι στο νερό. Κοσκινίζουμε τα δύο αλεύρια σε μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε. Κάνουμε λακκούβα στη μέση, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό κι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Όταν η ζύμη μαζεύεται σε μπάλα, τη ζυμώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο για 5-10 λεπτά, να γίνει λεία και απαλή. Όποτε κολλάει στα χέρια πασπαλίζουμε με αλεύρι.
 
Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα. Αφού φουσκώσει τη βγάζουμε στον πάγκο. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε κορδόνια-κριτσίνια, πάχους 0,5 εκ. κι όσο μακριά θέλουμε. Τα λαδώνουμε ελαφρά και τα ακουμπάμε σε λαδωμένη λαμαρίνα με κενό ανάμεσά τους.
 
Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, τα κριτσίνια με αλάτι, χοντροσπασμένα πιπέρια, ψιλοκομμένα μυρωδικά ή διάφορους σπόρους (κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο κ.ά.). Τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε για 30΄ να φουσκώσουν. Τα ψήνουμε στους 200 οC για 15-20 λεπτά.
 
*Για τη συνταγή χρειάζεται χρόνος αναμονής (για το φούσκωμα) περίπου 1,5 ώρα.
 
Πηγή argiro.gr
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε