Τεστ Dna για απώλεια βάρους, υγεία, ευεξία

To Dna μας, είναι αυτό που μας διαφοροποιεί και μας κάνει μοναδικούς. Και φυσικά με την νέα και αναπτυσσόμενη επιστήμη της διατροφογενετικής γνωρίζουμε τι ακριβώς πρέπει να μπει στο πιάτο του καθενός.

Αυτή η επιστήμη επικεντρώνεται στο γενετικό προφίλ κάθε ατόμου, προκειμένου να εξάγει συμπεράσματα για την ευεργετική – ή μη – δράση συγκεκριμένων διατροφικών συνηθειών της καθημερινότητας. H επιστήμη της Διατροφογενετικής συνδέεται με την επιστήμη της Διατροφογενομικής. Στην Διατροφογενομική μελετάται το σύνολο των γονιδίων του κάθε οργανισμού (whole genome), τα οποία τροποποιούνται επηρεαζόμενα από περιβαλλοντικούς, διατροφικούς παράγοντες (ολιγοθερμιδική, πρωτεινική διατροφή κ.α) και από συγκεκριμένα συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά κ.α.).

Έτσι, μέσω εξειδικευμένων τεστ δίνεται η δυνατότητα γενετικής ανάλυσης συγκεκριμένων γονιδίων που εμπλέκονται σε διάφορες φυσιολογικές και μεταβολικές διεργασίες στο ανθρώπινο σώμα. Η ύπαρξη των γονιδίων αυτών μπορεί να μας δείξει συγκεκριμένες προδιαθέσεις σχετικά με το μεταβολισμό των μακροθρεπτικών, αλλά και άλλων συστατικών της διατροφής, το οξειδωτικό στρες, δυσανεξίες, ευαισθησίες και μεταβολικές ασθένειες (σάκχαρο, ινσουλινοαντίσταση, καρδιομεταβολική υγεία).

Επίσης μπορεί να μας υποδείξει το προφίλ της άσκησης που μας ταιριάζει καλύτερα, την αποκατάσταση από τραυματισμούς κατά την άσκηση, τη προδιάθεση για μυοσκελετικούς τραυματισμούς και την έμφυτη «κλίση» για συγκεκριμένα είδη αθλημάτων (π.χ. αντοχής, ταχύτητας, έκρηξης κ.λ.π.) κ.α. Όλα αυτά αποσκοπούν στον καθορισμό μιας εξατομικευμένης προσέγγισης για τον κάθε οργανισμό, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Τεστ Διατροφογενετικής

Τα DNA Test χρησιμοποιούνται ως ένα ισχυρό μέσο πρόληψης όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του ατόμου στο μέλλον που σχετίζεται με τη διατροφή, το μεταβολισμό, τις ικανότητες απορρόφησης βιταμινών και την άσκηση. Η εξέταση γίνεται μία φορά στη ζωή μας, καθώς τα γονίδια του κάθε ανθρώπου δεν μεταβάλλονται κατά τη διάρκεια της ζωής του. Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε είναι πολύ σημαντικές και είναι το υπόβαθρο μας για τις ατομικές μας προδιαθέσεις, ευαισθησίες, διατροφικές συνήθειες.

Ανάλογα με τα αποτελέσματα, του DNA Test θα βοηθήσει στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του σωματικού βάρους, στην αποφυγή τροφών που ενοχλούν, στην κατανόηση των διατροφικών επιλογών και στο πόσο εύκολα ο οργανισμός μπορεί να αποβάλλει τις τοξίνες. Έτσι, μπορεί να προληφθεί η εκδήλωση συγκεκριμένων νόσων και διαταραχών που σχετίζονται με τη διατροφή, τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία. Επίσης, θα βοηθήσει στην πρόληψη των τραυματισμών και άλλων καταστάσεων που ελέγχονται από τα αναλυθέντα γονίδια.

Σε ποιους απευθύνεται το Dna Test;

Απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας, αλλά η αξία τους είναι μεγαλύτερη όσο το δυνατό νωρίτερα, ώστε να καθοριστούν οι ατομικές προδιαθέσεις και οι ανάγκες για να προληφθούν δυσμενείς καταστάσεις για την υγεία του ατόμου.

Ποια είναι τα Dna test;

  • DNA Test 3 σε 1: διατροφή, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, άθληση.
    Με αυτό το test θα λάβετε πληροφορίες που θα σας δώσουν βαθύτερη γνώση της προδιάθεσης και των διατροφικών αναγκών σας, την καλύτερη διαχείριση του βάρους, την υγεία της καρδιάς, τροφικές δυσανεξίες και ευαισθησίες. Επίσης, θα γνωρίσετε πόσο καλά απορροφά ο οργανισμό της βιταμίνες και την ικανότητα αντιοξείδωσης και αποτοξίνωσης του. Τέλος, θα σας δώσει στοιχεία για το προφίλ της άσκησης, την προδιάθεση τραυματισμών, το κίνητρο για άσκηση και το πλάνο της αποθεραπείας.
    Με όλα αυτά θα δημιουργήσετε το κατάλληλο πλάνο διατροφής και πρόγραμμα άθλησης.
  • DNA Test Διατροφής: μέσα από 3 άξονες και 15 κατηγορίες ανάλυσης θα λάβετε πληροφορίες που αφορούν τη διαχείριση βάρους, την καρδιομεταβολική υγεία και τις τροφικές σας ευαισθησίες.

Πώς γίνεται το DNA Test;

Στο διαιτολογικό γραφείο της Αναστασίας Μαμάτσιου «Nutriwellness» σας δίνεται η δυνατότητα να εξετάσετε το DNA σας με σκοπό την ανάλυση συγκεκριμένων γονιδίων σχετικών με τη διατροφή, το μεταβολισμό και τη σωματική άσκηση, επιλέγοντας εσείς την κατηγορία που σας ενδιαφέρει περισσότερο να διερευνήσετε.

Αναστασίας Μαμάτσιου

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και απλή και γίνεται με δείγματα σιέλου, τα οποία λαμβάνονται  με τη βοήθεια ενός βαμβακοφόρου στυλεού, μέσω μιας σύντομης και μη επεμβατικής διαδικασίας.

Αν είστε μακριά ή εκτός πόλης και επιθυμείτε να κάνετε αυτό το DNA Test, φυσικά μπορείτε! Σας αποστέλλετε το kit με τις μπατονέτες και ολοκληρώνετε τη διαδικασία μόνοι σας σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης που βρίσκονται μέσα.

Αποτελέσματα

Στα χέρια σας θα παραλάβετε την αναλυτική ερμηνεία των αποτελεσμάτων σας, με όλες τις διατροφικές παρεμβάσεις και αλλαγές του τρόπου ζωής που η εξέτασή σας θα υποδείξει, με απώτερο σκοπό την απώλεια βάρους και την επίτευξη της ατομικής βέλτιστης υγείας. Είναι ένα αυστηρά προσωπικό αρχείο, στο οποίο εξηγούνται όλα τα γονίδια που έχουν αναλυθεί και τα ευρήματα τους απλά και κατανοητά.

► Info

Αναστασία Μαμάτσιου
Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Ερμού 18Α, Θεσσαλονίκη
231089389
www.nutriwellness.gr
Facebook Αναστασια Μαματσιου Διατροφολόγος
Instagram @mamatsiou_nutriwellness

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως