Θεσσαλονίκη: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον διαβήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται ο Σακχαρώδης Διαβήτης (ΣΔ), ένα μεταβολικό νόσημα με βασικό γνώρισμα την υπεργλυκαιμία, είτε λόγω της ελαττωμένης έκκρισης της ινσουλίνης, είτε λόγω της ελαττωματικής της δράσης ή ακόμα και των δυο ταυτόχρονα. Η χρόνια επίδραση της υπεργλυκαιμίας του ΣΔ σχετίζεται με επιπλοκές διαφόρων οργάνων, όπως είναι τα νεφρά, οι οφθαλμοί και η καρδιά. Η συνεχής και διαρκώς αυξανόμενη εκδήλωσή του επιβαρύνει τις οικονομίες όλων των χωρών, λόγω της αύξησης της συνολικής δαπάνης υγείας.

Τα παραπάνω επισημαίνουν οι διοργανωτές καμπάνιας ενημέρωσης για τον ΣΔ, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας/Άνω Ηλιούπολη στις 14 Νοεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη), από τις 9πμ ώς τις 3μμ.

Στο πλαίσιο της δράσης, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες από όλες τις περιφερειακές ενότητες της 3ης ΥΠΕ θα ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά με τους τύπους του ΣΔ, την πρόληψη, την αντιμετώπιση, τη διατροφική εκπαίδευση, ενώ θα προγραμματισθούν και μετρήσεις γλυκόζης αίματος.

Διοργανωτές της δράσης είναι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, η 3η ΥΠΕ, η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και ο Δήμος Παύλου Μελά.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως