Trizoni Exclusive | Λαδάδικα

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας και αισθητικής με έμφαση στα θαλασσινά.

Trizoni Exclusive: Εκεί που η μαεστρία της υψηλής γαστρονομίας συναντά την απλότητα και τις γεύσεις της ελληνικής θάλασσας και γης

Στο κέντρο της όμορφης Θεσσαλονίκης, στα θρυλικά Λαδάδικα, στη συμβολή Δόξης 1 και Σαλαμίνος 12, θα συναντήσεις ένα από τα κορυφαία εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας και αισθητικής με έμφαση στα θαλασσινά. Σε ένα από τα πιο εμβληματικά, ισόγεια κτίρια της πόλης, στην είσοδο του λιμανιού το Trizoni Exclusive σε περιμένει για να σου χαρίσει μια απίστευτη γευστική εμπειρία γεύσεων και αρωμάτων, που έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες και την ελληνική γη στο πιάτο σου. Η ποιότητα των πρώτων υλών, η αγάπη, το μεράκι και η μαεστρία στη διαχείριση των ψαριών από την επιλογή μέχρι να φτάσει στο πιάτο σου κάνει το Trizoni Exclusive μονόδρομο για μια μοναδική γευστική εμπειρία θαλασσινών!

Trizoni Exclusive 

Το Trizoni Exclusive άνοιξε τις πύλες του το Νοέμβριο του 2021 στην περιοχή των Λαδάδικων. Σε ένα κομβικό σημείο για την πόλη της Θεσσαλονίκης, το πανέμορφο αυτό κλασικό bistro θα σε εντυπωσιάσει με τον καλαίσθητο εσωτερικά χώρο του των 65 ατόμων συν 10 στο raw bar. Πέρα από τον εσωτερικό χώρο, υπάρχει και ο εξωτερικός χωρητικότητας 90 ατόμων. Το ξύλο και η πέτρα κυριαρχούν και προσδίδουν μια αίσθηση ζεστασιάς και φιλοξενίας σε κάθε επισκέπτη. Η πρόσβαση στο χώρο είναι πανεύκολη.

Η Φιλοσοφία 

Εδώ και χρόνια το Trizoni Exclusive έχει καθιερώσει ένα μενού ημέρας, που αποτυπώνει την ημερήσια παραλαβή των θησαυρών γης και θάλασσας με τους οποίους τους τροφοδοτούν οι αποκλειστικοί τους συνεργάτες δημιουργώντας το Fish Cellar. Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει από το ειδικά διαμορφωμένο Fish Cellar το είδος που επιθυμεί και με τη βοήθεια του υπεύθυνου πώλησης ψαριών που είναι γνώστης, να δημιουργεί το κατάλληλο γαστρονομικό προφίλ για κάθε γούστο.

Η φιλοσοφία του Trizoni κινείται γύρω από τα εξής: φρέσκο ψάρι, καθώς έχουν αποκλειστικό δίκτυο αλιέων και δική τους τροφοδοσία κάθε μέρα που εξασφαλίζει τη γρήγορη διαδρομή του ψαριού από τη θάλασσα στο πιάτο σας. Ελεύθερο ψάρι, που σημαίνει ότι τα ψάρια τους δε συχνάζουν σε ιχθυοκαλλιέργειες και δεν ταξιδεύουν ποτέ με αεροπλάνο. Επιλεγμένο, μιας και είναι από τους πρώτους που εντρύφησαν στην nose to tail μαγειρική. Κάθε κομμάτι του ψαριού εδώ δημιουργεί μια αξέχαστη γευστική εμπειρία με απλότητα. Δεν εκτελούν ποτέ μια συνταγή που  έχει πάνω από τρία βασικά υλικά. Σκοπός τους παραμένει πάντα η ανάδειξη της πρώτης ύλης με αίσθημα οικολογικής συνείδησης.

Αποφεύγουν την προμήθεια πάσης φύσεως γόνων. Αποφεύγουν τα ψάρια που είναι αλιευμένα με δίχτυα. Αποθαρρύνουν την αλίευση ψαριών κάτω του επιτρεπτού μεγέθους. Δε στοκάρουν ψάρια χωρίς λόγο. Μιλάνε με τους ψαράδες καθημερινά για να είναι σίγουροι ότι τα μεγέθη που παραλαμβάνουν είναι πάντα άνω του επιτρεπτού ορίου. Ψήνουν τα ψάρια στη φωτιά. Εμπιστεύονται το ψήσιμο του ψαριού αποκλειστικά στα κάρβουνα.

Στη θράκα ολοκληρώνουν και πλήθος άλλων παρασκευών. Πηγή του ξυλάνθρακα είναι η βόρεια Χαλκιδική, αποκλειστικά με ξύλα από πουρνάρι και  χρησιμοποιούν τη στάχτη ως λίπασμα για τα μυρωδικά τους, καθώς τίποτα δεν πάει χαμένο.

H Κουζίνα του Trizoni Exclusive

Η κουζίνα είναι ελληνική, μεσογειακή, με υψηλή αισθητική. Το μενού είναι εποχής και πλούσιο σε αγνά προϊόντα της ελληνικής γης. Η ποιότητα της πρώτης ύλης παίζει καίριο ρόλο για την κουζίνα του Trizoni Exclusive και αυτό φαίνεται στη νοστιμιά και στην υψηλή γαστρονομία των πιάτων τους. Ας ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στο μενού τους, όπου ενδεικτικά θα βρεις: δικό τους χειροποίητο ψωμί, κακκαβιά, Μπάτζο του Πάικου στο τηγάνι με ερεικόμελο, καυτερές στη Θράκα με γιδοτύρι, σκουμπρί ημι-καπνιστό, φάβα από Ροβίτσα και κοκκάρι τουρσί, μύδια Ολυμπιάδος με φέτα και λαδολέμονο μυρωδικών, καλαμάρι ελληνικό στο τηγάνι με χαρίσα, χταπόδι ντόπιο στα κάρβουνα με μελιτζάνα, ταχίνι, μίσο κάσιους, γαριδομακαρονάδα μπουγιουρντί, φετουτσίνι με αχιβάδες, μαύρο σκόρδο και κρέμα μαϊντανού, φιλέτο από ψάρι ημέρας στα κάρβουνα χωρίς κόκκαλο και σαλάτες από την οργανική τους φάρμα με φρέσκα λαχανικά και φρούτα.

Να δοκιμάσετε τη χωριάτικη «α λα Τριζόνι» και χόρτα θάλασσας με ντομάτα και ταπενάδα. Ένα υπέροχο γεύμα όμως δεν ολοκληρώνεται καταλλήλως αν δεν υπάρχει κι ένα ξεχωριστό επιδόρπιο. Στο Trizoni Exclusive θα βρείτε sorbet λεμόνι και φρούτα του δάσους, τον περίφημο πολίτικο χαλβά τους, πάβλοβα με παραλλαγές φράουλας, Αρμενοβίλ με καραμελωμένο τζίντζερ, γκανάς σοκολάτας και πορτοκάλι, το γαλακτομπούρεκο για άνω των δύο ατόμων σε περιορισμένη διαθεσιμότητα και παγωτό φιστίκι. Σας άνοιξα την όρεξη, το ξέρω… Εκ των ων ουκ άνευ να αναφέρω ότι στο Trizoni Exclusive θα βρείτε και εταιρικά μενού ανάλογα με τις γεύσεις σας και την περίσταση. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο παραδοσιακό, το εορταστικό και της «βασιλικής» γευσιγνωσίας.

Raw Bar

Ιδιαίτερη θέση στο Trizoni Exclusive καταλαμβάνει το Raw Bar χωρητικότητας 10 ατόμων. Θα σας αναφέρω μερικά από τα πιάτα που μπορείτε να απολαύσετε εκεί: ψάρι ημέρας σε λεπτή κοπή (carpaccio), τόνο σε μεσαία κοπή (crudo), τόνο «Σασίμι α λα Γκρεκ», ξιφία σε μεσαία κοπή (tiradito), ψάρια ημέρας στα κάρβουνα, αγιορείτικο μπιάνκο, φρικασέ, πλακί με μπάμιες, μπαρμπούνια τηγανητά και λακέρδα από Παλαμίδα. Τι περιμένετε, λοιπόν; Κάντε άμεσα κράτηση!

Λίστα Οίνου

Η λίστα οίνου είναι άκρως ενημερωμένη καθώς δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι για έναν χώρο εστίασης με πολυετή σχέση με πρώτη ύλη τους θησαυρούς της Ελληνικής θάλασσας. Οι ετικέτες τους προέρχονται από τα καλύτερα ελληνικά και παγκόσμια αμπελοτόπια. Έντονη παρουσία στη λίστα οίνου έχουν τα βιολογικά, βιοδυναμικά, και ήπιας παρεμβατικής οινοποίησης κρασιά.

Οι διακρίσεις και οι κριτικές του κοινού

To εστιατόριο Trizoni Exclusive έχει διακριθεί στα βραβεία FNL Best Restaurants Awards και ήταν υποψήφιο στα βραβεία χρυσών σκούφων για το 2023. Το συστήνει το Restaurant Guru, επίσης. Ο κόσμος έχει αξιολογήσει με «άριστα» το Trizoni Exclusive. Εκθειάζει την εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών που κάνουν τη διαφορά, αλλά και τη μαεστρία της διαχείρισής τους για ένα τέλειο αποτέλεσμα, τον πανέμορφο χώρο, το ευγενικό προσωπικό, τις λογικές τιμές, το όμορφο σημείο της πόλης και το φιλικό και εξυπηρετικό προσωπικό. Νομίζω δε χρειάζεται ακόμη να αναρωτιέστε πού θα πάτε για φρέσκα και πεντανόστιμα θαλασσινά; Μα φυσικά στο Trizoni Exclusive!

Σημείωσε τα tips και τα στοιχεία που θα σου δώσω για να μη χάσεις χρόνο. Τέτοιες γευστικές εμπειρίες δεν τις χάνουμε με τίποτα!

Tips:

  • Είναι πολύ σημαντικό να προνοούμε και να κάνουμε κράτηση όταν θέλουμε να απολαύσουμε ένα όμορφο γεύμα σε μια ιδιαίτερη στιγμή, γι’ αυτό σου αφήνω το λινκ για να κάνεις την κράτησή σου! Με ευχαριστείς μετά!
  • Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες 13:30 με 17:30 θα βρείτε και το παιδικό μενού γιατί ως γνωστόν τα παιδάκια «αγαπάνε τρελά» τα ψάρια κι έχουν τις δικές τους προτιμήσεις.
  • Μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά ή κάρτα.
  • Αν έχετε κάποια αλλεργία το Trizoni Exclusive σας προτρέπει να ενημερώσετε το προσωπικό.
  • Για όσους κινούνται με το αυτοκίνητό τους απέναντι από το Trizoni Exclusive υπάρχει 24ωρο πάρκινγκ!
  • Last but not least: Για το 2024 το Trizoni Exclusive της Θεσσαλονίκης και το Trizoni Sea Treasures της Χαλκιδικής ήταν τα μοναδικά εστιατόρια που βραβεύτηκαν αμφότερα και στα FNL και στο Αθηνόραμα στην κατηγορία Ελληνική Κουζίνα!

Info


Trizoni Exclusive 


Διεύθυνση: Δόξης 1 & Σαλαμίνος 12, Θεσσαλονίκη, 54625


Τηλέφωνο: 231 054 2533


Ωράριο Λειτουργίας Κουζίνα Καλοκαιρινό (Μέχρι 20/08): Δευτέρα με Σάββατο 15 00 – 23 30, Κυριακή κλειστά


E-mail:  trizoniexclusiveee@gmail.com


Σελίδα: https://trizoniexclusive.com/en/


Facebook: https://www.facebook.com/trizoniexclusive/?locale=el_GR


Instagram: https://www.instagram.com/trizoni_exclusive/


Ωράριο: 13:30-23:30


 

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε