Καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με φράουλες με βελούδινη κρέμα και αφράτη μους λευκής σοκολάτας! Πεντανόστιμο και δροσιστικό! Μια υπέροχη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη!
Συστατικά
Για την γκανάς
- 570 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 360 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Για την κρέμα πατισερί
- 270 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 6 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 1 πρέζες αλάτι
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. βούτυρο
Για τη σύνθεση
500 γρ. φράουλες
Για το σερβίρισμα
άχνη ζάχαρη
δυόσμο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για την γκανάς
- Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την αφήνουμε στην άκρη.
- Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα και έπειτα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για να λιώσει καλά.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται στην γκανάς για να μην κάνει κρούστα.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει καλά.
Για την κρέμα πατισερί
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τη μισή ζάχαρη, τα 900 γρ. γάλα, τη βανίλια, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Βάζουμε σε ένα μπολ την υπόλοιπη ζάχαρη, τους κρόκους, αλάτι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρουμε πολύ αργά το μείγμα της κατσαρόλας στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός.
- Μεταφέρουμε ξανά όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει το μείγμα και να πάρει μια βράση. - Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, και ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
- Μεταφέρουμε την κρέμα πατιρεσί σε ένα πυρίμαχο σκεύος 32×22 εκ. και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει καλά.
Για τη σύνθεση
- Μεταφέρουμε την κρύα γκανάς στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά μέχρι να σφίξει και να γίνει σαν μους.
- Απλώνουμε τη μους στο πυρίμαχο σκεύος, με μια μαρίζ, πάνω από την κρέμα πατισερί.
Κόβουμε τις φράουλες σε κομμάτια και τις απλώνουμε πάνω από γλυκό. - Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και δυόσμο.
Απολαύστε υπεύθυνα!
Συνταγές | Κυριακή 28 Μαΐου 2023 | Πηγή: akispetretzikis.com | Φωτογραφία εξωφύλλου από το depositphotos.com
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε
Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα
Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως