H Rediviva cucina povera γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας, Τρίτη 18 Ιουνίου

Γιατί η προστασία του περιβάλλοντος συνδέεται άμεσα με το φαγητό, την μεγαλύτερη συλλογική και πολιτιστική άνθρώπινη έκφραση.

Εμείς στην Rediviva γιορτάζουμε γιατί πιστεύουμε ότι:

  • Πρέπει να τρώμε νόστιμα και βιώσιμα
  • Χρησιμοποιούμε μόνο εποχικές και τοπικές πρώτες ύλες
  • Επιλέγουμε πιστοποιημένους προμηθευτές με μικρές παραγωγές
  • Αναζητούμε και δοκιμάζουμε τοπικές γεύσεις και προϊόντα
  • Αξιοποιούμε δημιουργικά τη μαγειρική παράδοση διατηρώντας τη ζωντανή
  • Καλλιεργούμε στο κτήμα μας και προσφέρουμε ολόφρεσκα στους πελάτες μας λαχανικά, μυρωδικά και βότανα, βρώσιμα λουλούδια και μικρολαχανικά (microgreens)
  • Συλλέγουμε εποχιακά από τη φύση άγρια μανιτάρια, άγρια σπαράγγια, κρίταμα, τσουκνίδες, και πολλά άλλα βρώσιμα χόρτα
  • Μειώνουμε τη σπατάλη τροφίμων

Rediviva cucina povera, ένα διαφορετικό εστιατόριο στην Άνω Πόλη

Rediviva cucina povera, ένα διαφορετικό εστιατόριο στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, στην γειτονιά Τσινάρι, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου 70, τηλ. 2313 067400.

Κολοκυθανθοί, τα άνθη των καλοφαγάδων. Farm-to-table (από το χωράφι στο τραπέζι μας). Τους καλλιεργούμε στο κτήμα μας στον Χορτιάτη με βιολογικές μεθόδους και τους προσφέρουμε φρεσκότατους όλο το καλοκαίρι, σε δύο μοναδικά πιάτα:

  • γεμιστούς με ανθότυρο, κατσικίσιο τυρί και δυόσμο, στο τηγάνι με τραγανό κουρκούτι
  • γεμιστούς με ρύζι και μυρωδικά και τους συνοδεύουμε με δροσερή sauce μελισσόχορτο (και αυτό δικής μας παραγωγής).

Απολαύστε τους και στο σπίτι σας παραγγέλνοντας από τις πλατφόρμες Wolt, E-food & Box.

Βρώσιμα άνθη, κολοκυθιού (εννοείται), καπουτσίνου, μποράγκο, καλέντουλα και πανσεδάκια (από το φθινόπωρο).

Φέτος ξεκινήσαμε και την πειραματική καλλιέργεια μικρολαχανικών (microgreens), δηλ. λαχανικών που συγκομίζονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την σπορά τους (10-25 ημέρες). Τα microgreens καταναλώνονται συνήθως ωμά, έχουν 40 φορές μεγαλύτερη θρεπτική αξία από τα συνήθη λαχανικά και δίνουν ιδιαίτερες γευστικές αποχρώσεις στα πιάτα που χρησιμοποιούνται. Στην φωτογραφία microgreens μπρόκολου με ελαφρώς πικάντικη και τραγανή γεύση.

Microgreens καλαμποκιού, που αναπτύσσονται σε απόλυτο σκοτάδι και έτσι χωρίς χλωροφύλλη αποκτούν αυτό το λαμπερό κίτρινο χρώμα και γλυκειά, τραγανή γεύση.

Rediviva Cucina Povera, το αγαπημένο εναλλακτικό εστιατόριο, μεζεδοπωλείο στην Άνω Πόλη

 

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε