Θεσσαλονίκη: Σε ποιους άλλους δίνει ζωή η 21χρονη Έμμα

Ηδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία μεταμόσχευσης των οργάνων της 21χρονης φοιτήτριας. Ζωή με το θάνατο της δίνει η 21χρονη Έμμα.

Το μεσημέρι της Τρίτης χάρισε ζωή σε μια 40χρονη μητέρα, με καρδιακή ανεπάρκεια όπου δόθηκε η καρδιά της 21χρονης φοιτήτριας, η οποία παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από το αυτοκίνητο του 26χρονου, στην περιοχή της Καμάρας στη Θεσσαλονίκη.


Διαβάστε σχετικά: Συγκλόνισε η μητέρα της 21χρονης: Δε σου λέω αντίο αγάπη μου, αλλά στο επανιδείν!


Η δύσκολη μεταμόσχευση ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (29/11) με την επέμβαση να κρατάει περίπου τέσσερις ώρες.

Σε εξέλιξη είναι η μεταμόσχευση του ήπατος στο Ιπποκράτειο καθώς πρόκειται για πολύωρη διαδικασία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες.

Οι νεφροί παραμένουν στο Ιπποκράτειο και αναμένεται να γίνει η μεταμόσχευση σε δύο ασθενείς, οι οποίοι ήταν σε σχετική λίστα.

Οι κερατοειδείς αφαιρέθηκαν από οφθαλμιάτρους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Δυστυχώς οι πνεύμονες κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση.

Οι γονείς της 21χρονης φοιτήτριας που πέθανε στο τραγικό δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα της αδικοχαμένης κόρης τους προκειμένου να σωθεί κάποιος άλλος άνθρωπος  «Η απόφαση μας ήταν μονόδρομος. Το παιδί μου αυτό ήθελε. Το είχε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο. Της ζήταγα τόσες μέρες να κάνει ένα θαύμα να ξυπνήσει. Τελικά έκανε ένα θαύμα. Το δικό της θαύμα. Έτσι όπως το ήθελε αυτή όχι όπως της το ζήταγα εγώ», ήταν τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας της στον ΑΝΤ1.


Ελλάδα 29 Νοεμβρίου 2022