Εμπορικά κέντρα – Malls: Περιμένοντας το άνοιγμα (Συνέντευξη Β. Παναγιωτοπούλου)

Το πολυπόθητο «πράσινο φως» της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και κατ΄επέκταση της Κυβέρνησης για επιστροφή της αγοράς στην κανονικότητα προσδοκά ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη ζητά το άνοιγμα της αγοράς χωρίς ραντεβού, μόνο με αποστολή μηνύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Να ανοίξει η αγορά χωρίς ραντεβού

«Με τη μέθοδο click away δυστυχώς τα αποτελέσματα των πωλήσεων είναι απογοητευτικά» υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Παράλληλα, σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε τοΙνστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), ένα μεγάλο ποσοστό των καταναλωτών δηλώνει ότι μόλις ανοίξουν πλήρως τα καταστήματα, θα τα επισκεφθεί άμεσα και θα αυξήσει τις δαπάνες του για αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρευνα: Οι καταναλωτές «διψούν» για εστιατόρια, συναυλίες και ταξίδια

Αναμφισβήτητα, ο κλάδος του εμπορίου έχει υποστεί ολέθριες ζημίες από το παρατεταμένο lockdown. Και αν ορισμένες επιχειρήσεις πήραν μια σχετική ανάσα με τη μέθοδο του click away, για κάποιες άλλες ο τζίρος συνεχίζει και παραμένει μηδενικός.

Αναφερόμαστε στα καταστήματα των εμπορικών κέντρων, τα malls.

Σημειώνεται ότι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι θα εισηγηθεί στην Επιτροπή Λοιμοξιολόγων το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων στο βαθμό που το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αυτή η προοπτική φαίνεται να κρατά σε εγρήγορση τόσο τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων όσο και τους εργαζόμενους σε αυτές.

Το cityportal.gr για να το εξακριβώσει επισκέφθηκε το One Salonica Outlet και απευθύνθηκε στην διευθύντρια του εμπορικού κέντρου κ. Βιργινία Παναγιωτοπούλου.

«Το One Salonica Outlet είναι κλειστό από τον Φεβρουάριο βάση των μέτρων της Κυβέρνησης. Όλα τα καταστήματα είναι κλειστά με εξαίρεση την υπεραγορά του ‘Σκλαβενίτη’», αναφέρει η κ. Βιργινία Παναγιωτοπούλου.

«Ωστόσο», επισημαίνει,«λόγω της λειτουργίας του ‘Σκλαβενίτη’ το τμήμα εμπορικής διαχείρισης του mall παραμένει ενεργό. Το κτίριο είναι ανοιχτό, ενώ λειτουργούν τα τμήματα καθαρισμού, ασφάλειας και συντήρησης».

Αναφορικά με το επικείμενο άνοιγμα της αγοράς η διευθύντρια μάς πληροφορεί ότι το One Salonica Outlet είναι έτοιμο να ανοίξει ακόμη και αύριο, τηρώντας αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας.

«Αναμένουμε τον κόσμο να έρθει στο One Salonica Outlet και να κάνει τις αγορές του με προσοχή και ασφάλεια. Κανείς δεν μπορεί να εισέλθει στο χώρο δίχως μάσκα, παντού υπάρχουν απολυμαντικά καθώς και ειδικές σημάνσεις στο δάπεδο για την τήρηση των αποστάσεων», υπογραμμίζει.

Η κ. Παναγιωτοπούλου δηλώνει αισιόδοξη για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων αλλά και για την πορεία της πανδημίας: «Ευελπιστούμε σε ένα καλοκαίρι γεμάτο τουρίστες και επισκέπτες …», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Θοδωρής Κουγιουμτζής
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σοφία Γεωργαλή

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε