παλια καπναποθήκη

Μια βόλτα στις καπναποθήκες του κέντρου της Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τον Μάιο η δωρεάν περιήγηση στις καπναποθήκες του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Σε συνδυασμό με σχετικές δημοσιεύσεις που προηγήθηκαν για τις καπναποθήκες, ήταν μια προσφορά του cityportal στους εραστές της ιστορίας της πόλης. Αφιερωμένη σε όλους αυτούς που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την ιστορία της, αλλά και τα μυστικά που κρύβονται πίσω από κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης μας.

Η διαδρομή μας ξεκίνησε από το Tobacco Hotel πρώην καπναποθήκη, που βρίσκεται στην οδό Αγίου Δημητρίου και συνεχίστηκε επί της οδού Κωστή Παλαμά και Γλάδστωνος στις τρεις υπάρχουσες καπναποθήκες και στην περιοχή άνω της Εγνατίας οδού και συγκεκριμένα στις καπναποθήκες που βρίσκονται στην οδό Καραολή και Δημητρίου των Κυπρίων.

Μέρος της ομάδας που συμμετείχε στη περιήγηση στις καπναποθήκες

Κατηφορίζοντας κάτω από την Εγνατία, είδαμε τις καπναποθήκες που υπάρχουν επί της Λέοντος Σοφού και επί της οδού Δωδεκανήσου. Η περιήγηση μας έκλεισε, με την κλήρωση ενός βιβλίου που έγινε στο ξενοδοχείο Vanoro, επίσης πρώην καπναποθήκη.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που συμμετείχατε στη βόλτα μας, ζητάμε συγνώμη που δεν μπορέσαμε να εξυπηρετήσουμε περισσότερο κόσμο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους “οδηγούς μας” σε αυτή τη διαδρομή για την ιστορία του καπνού,  Σοφία Η. Γκουβούση και Σπυρίδωνα Β. Ταβλίκο, που είναι και οι συγγραφείς του βιβλίου, με τίτλο: «Οι καπναποθήκες της Θεσσαλονίκης. Η αρχιτεκτονική κληρονομιά του καπνού στον 20ό αιώνα».

Οι Σπυρίδων Β. Ταβλίκος, Σοφία Η. Γκουβούση, με την τυχερή φίλη που κέρδισε το βιβλίο
Οι Σπυρίδων Β. Ταβλίκος, Σοφία Η. Γκουβούση, με την τυχερή φίλη που κέρδισε το βιβλίο

Όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στη βόλτα μας στις καπναποθήκες μπορούν να πάρουν πολλές πληροφορίες από τα παρακάτω τρία σχετικά κείμενα που δημοσιεύσαμε τις τελευταίες εβδομάδες

Οι δωρεάν περιηγήσεις του cityportal.gr

Το cityportal κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχει προγραμματίσει μια σειρά από ανάλογες περιηγήσεις σε γειτονιές, πλατείες και αξιοθέατα τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο της UNESCO με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Πάντα με φιλική διάθεση να μοιραστούμε όσα γνωρίζουμε, να ανταλλάξουμε πληροφορίες και βέβαια όπως πάντα με δωρεάν συμμετοχή για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για την πόλη.

Είμαστε πάντα ανοιχτοί και πρόθυμοι να φιλοξενήσουμε όλους όσους μας ενώνει η αγάπη για τη Θεσσαλονίκη, ομάδες ή άτομά που έχουν κάτι να μοιραστούν μαζί μας και θέλουν να το επικοινωνήσουν στο ευρύ κοινό.

Για προτάσεις, ιδέες κλπ μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα admin@cityportal.gr και στο citylife.cityportal@gmail.com

Aτζέντα Θεσσαλονικης: Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Δες ΕΔΩ όλα όσα γίνονται (σινεμά, πρόγραμμα κινηματογράφων, τηλεόρασης θέατρο, παραστάσεις, χορός, συναυλίες, Live, νυχτερινή ζωή, μπουζούκια, ομιλίες, εκθέσεις εικαστικών, γονείς και παιδί, Διαγωνισμοί, Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ. Είναι ο πλέον έγκυρος και πλήρης οδηγός για διασκέδαση – έξοδο στη Θεσσαλονίκη!

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως